x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi trasee turistice în masivul Vâlcan

Noi trasee turistice în masivul Vâlcan

17 Iul 2014   •   14:41
Noi trasee turistice în masivul Vâlcan

Serviciul de Salvamont Gorj va amenaja, în perioada următoare, două noi trasee turistice, unul în zona masivului Vâlcan şi celălalt în staţiunea Săcelu, a declarat azi directorul instituţiei, Sabin Cornoiu, citat de Agerpres.  Potrivit sursei citate, cele două trasee vor fi inaugurate în luna septembrie, cu ocazia evenimentului 'Luna Turismului Gorjean'.

'Un traseu va fi amenajat un zona montană, în masivul Vâlcan. Traseul va pleca din Tismana, respectiv satul Pocruia, va urca spre Plaiul Sohodolului şi va coborî la barajul din Valea Mare, unde va face legătura cu traseul care merge din Motru Sec către creasta Munţilor Godeanu. Lungimea lui va fi de aproximativ zece kilometri şi va urmări să pună în valoare potenţialul turistic al zonei, respectiv conacele de plai, lacul de acumulare de la Valea Mare, precum şi Valea Motrului Sec. Cel de-al doilea traseu va fi un traseu pedestru mai diferit de celelalte, pentru că nu va fi în zona montană, ci se va adresa turiştilor care se află în staţiunea Săcelu. Va fi un traseu de belvedere, prin care turiştii vor avea posibilitatea să admire de la înălţime staţiunea turistică şi de a face o drumeţie plăcută în jurul acesteia. Va fi un element complementar de interes turistic pentru cei care vin în zonă şi să sperăm că va fi şi atractiv pentru turişti', a precizat Sabin Cornoiu.

Peste 40 de trasee turistice în judeţul Gorj se află sub îngrijirea Serviciului de Salvamont Gorj, toate fiind în zona montană. Dintre acestea, patru sunt principale, de creastă, iar restul secundare, care coboară din creastă până în prima localitate de sub munte.

[foto: Wikimapia]




 

×