x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci nou-născuți, transferați marți cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultații și tratament

Cinci nou-născuți, transferați marți cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultații și tratament

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   15:00
Cinci nou-născuți, transferați marți cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultații și tratament

Cinci nou-născuți au fost transferați în ultimele 24 de ore cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultații și tratament, a anunțat miercuri Departamentul pentru Situații de Urgență.

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU Timiș au fost solicitate, marți, să facă două transferuri medicale la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Primul transfer a fost la secția de radiologie pentru un băiat de doar câteva zile, iar cel de-al doilea a fost la secția neonatologie pentru un băiat de două zile.

Totodată, echipajul TIM Neonat Timiș a transferat de la Maternitatea Arad un nou-născut de doar o zi, cu malformație cardiacă. Micuțul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, pentru investigații medicale de specialitate.

De asemenea, echipajul SMURD Neonat al ISU Sibiu a transferat un nou-născut, intubat, în vârstă de o zi, de la Spitalul Județean de Urgențe Alba la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” București.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta tot de o zi de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru efectuarea unor investigații medicale de specialitate.

Cele 5 misiuni de salvare a nou-născuților au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici.

(sursa: Mediafax)

Cosmin Pirv, cosmin.pirv@mediafax.ro

Keywords:NOU-NĂSCUȚI, ELICOPTERE, SMURD

×
Subiecte în articol: nou nascuti smurd