x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO O nouă echipă de salvare RO-USAR pleacă spre Turcia

VIDEO O nouă echipă de salvare RO-USAR pleacă spre Turcia

de Vali Deaconescu    |    08 Feb 2023   •   16:53
VIDEO O nouă echipă de salvare RO-USAR pleacă spre Turcia

O aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, precum și trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române execută miercuri, 8 februarie, misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populației grav afectate de cutremurele produse recent în zonă.

Aeronavele transportă o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale și echipamente de căutare-salvare, precum și bunuri materiale de strictă necesitate.

O nouă echipă RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, alături de 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU au decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Turcia.

Această echipă se alătură colegilor care se află de două zile în zonele puternic afectate de cutremurele care s-au produs în Republica Turcia, urmând să desfășoare acțiuni specifice de căutare-salvare.

 

O aeronavă C-130 Hercules a plecat deja spre Turcia în jurul orei 9.30, aeronava C-17 Globemaster III a decolat din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni în jurul orei 13.00, iar două aeronave C-27J Spartan vor decola în cursul acestei zile.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Aspecte foto de la Baza 90 Transport Aerian: Vali Ciobîrcă

 

×
Subiecte în articol: cutremur turcia RO-USAR