x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie

de Mara Raducanu    |    03 Dec 2014   •   19:22
Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie
Sursa foto: Mugur Varzariu/Intact Images

Trenurile Zăpezii spre cele mai căutate destinaţii turistice montane din ţară vor fi introduse în preajma sărbătorilor de iarnă
Noul Mers al Trenurilor de călători - care prevede mai multe trenuri Regio, curse spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane de schi, precum şi durate reduse, de aproximativ două ore, pe ruta Bucureşti Nord-Constanţa - va intra în vigoare pe 14 decembrie, potrivit CFR Călători. Astfel, noul Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulaţie, zilnic, peste 1.100 de trenuri. “Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile. Zilnic se vor afla în circulaţie peste 1100 de trenuri, în funcţie de perioada din an”, potrivit anunţului făcut de CFR. De asemenea, va fi menţinut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord - Ploieşti, Bucureşti Nord - Piteşti şi Constanţa - Mangalia (în sezonul estival). “Pentru asigurarea accesibilităţii şi mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Piteşti şi alte oraşe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe staţii de pe traseu. Astfel că, faţă de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren”, se mai precizează în comunicat.

CFR călători mai anunţă că, în ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacităţii de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, sunt introduse Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane ţară. În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preţ la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio, din anumite puncte de plecare sau destinaţii. . Totodată, şi în 2015, trenurile de pe ruta Bucureşti Nord-Constanţa vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore. Tot în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) şi Sofia. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca. “Pe de altă parte, vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighişoara- Curtici pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers care va avea efect direct în diminuarea capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) şi posibile întârzieri accidentale”, potrivit unui comunicat al CFR.
Informaţii cu privire la mersul trenurilor se pot obţine de la staţiile şi agenţiile CFR sau de pe site-ul www.cfrcalatori.ro. “Mersul Trenurilor” costă 13 lei şi poate fi cumpărat din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară.

×