x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numirea lui Victor Ciorbea la ASF, neconstituţională

Numirea lui Victor Ciorbea la ASF, neconstituţională

30 Apr 2014   •   12:35
Numirea lui Victor Ciorbea la ASF, neconstituţională

Curtea Constituţională a României a admis, astăzi, sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului prin care Victor Ciorbea a fost numit membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară, anunţă Agerpres.

Pe 3 aprilie, deputatul PDL Andreea Paul anunţa că PDL va sesiza Curtea Constituţională cu privire la 'numirea ilegală' a lui Victor Ciorbea la ASF, în condiţiile în care nu s-a respectat legea de funcţionare a acestei instituţii.

'Considerăm că această numire este neconformă cu art. 1 (alin. 3 şi 5) din Constituţie, pentru că nu se respectă legea de funcţionare a ASF, care cere explicit experienţă de minimum nouă ani în instituţiile financiare, în cele de credit sau în activităţile nebancare, chestiune pe care nu o respectă', spunea atunci deputatul democrat-liberal.

Plenul Parlamentului a aprobat pe 2 aprilie 2014 numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în Consiliul ASF, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Victor Ciorbea şi-a prezentat, pe 8 aprilie 2014, demisia din funcţie în plenul Senatului.

Câteva zile mai târziu, la 15 aprilie 2014, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat numirea lui Victor Ciorbea pentru a conduce instituţia Avocatul Poporului, cu 306 voturi pentru şi două împotrivă. Mandatul lui Victor Ciorbea la conducerea instituţiei Avocatul Poporului este de 5 ani.

×