x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O Academie Europeană HIV/SIDA la Bucureşti

O Academie Europeană HIV/SIDA la Bucureşti

de Magda Marincovici    |    28 Iun 2009   •   00:00

Academia Europeană HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase, prima de acest gen din Europa, a fost inaugurată ieri, ca parte a Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr Matei Balş".



Academia îşi propune să fie un instrument de referinţă pentru pregătirea postuniversitară a diverselor categorii de personal medical şi social. La nivel internaţional, Academia va susţine o reţea de experţi din peste 15 ţări europene, care vor lucra pentru a crea standarde şi ghiduri de bună practică, precizează prof. dr Adrian Streinu Cercel, preşedintele comitetului de organizare a Academiei.

Cursurile sunt certificate de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Colegiul Medicilor din România. Această instituţie are rang academic şi se plasează în seria celor cinci instituţii postuniversitare din ţara noastră. Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a declarat că "această instituţie va deveni o platformă de tratament, cercetare şi educare care va contribui la scăderea numărului de infectări HIV". România poate coordona un plan regional HIV/SIDA în Moldova, Ucraina, Belarus şi ţări din Caucaz.

×
Subiecte în articol: observator