x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O ambulanţă condusă de un şofer beat, implicată într-un accident la Oradea

O ambulanţă condusă de un şofer beat, implicată într-un accident la Oradea

de Mediafax    |    25 Aug 2012   •   12:18
O ambulanţă condusă de un şofer beat, implicată într-un accident la Oradea

O ambulanta al carei sofer consumase bauturi alcoolice si care transporta la spital doi pacienti a lovit un autoturism de teren care a intrat pe contrasens, dupa care a fost proiectata intr-o alta masina, iar in urma accidentului, care s-a produs la Oradea, o asistenta medicala a fost ranita.

Echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta Bihor transporta doi pacienti din Marghita, dintre care o femeie in stare grava cu ocluzie intestinala, cand s-a ciocnit frontal cu un autoturism Volkswagen Touareg intrat pe contrasens, la volanul caruia se afla medicul sportiv Mircea Lucaciu.

"Eram in misiune, cu girofarurile si sirena in functiune. Masinile din trafic mi-au facut loc sa trec pe rosu, insa jeep-ul mi-a taiat cu viteza calea. Am tras stanga sa-l feresc, dar nu am putut evita coliziunea", a declarat Horgacs Csaba, soferul ambulantei, care mirosea a alcool si a recunoscut ca bause "cu o seara inainte".

"Am intrat pe culoarea verde a semaforului si m-a izbit in plin ambulanta. Venea cu viteza si cred ca soferul era beat pentru ca mirosea a alcool", a declarat, la randul sau, medicul Lucaciu.

In urma impactului, ambulanta a fost proiectata intr-un autoturism Mercedes parcat regulamentar pe partea dreapta a sensului de mers.

Pacientii din ambulanta nu au fost raniti si au fost preluati de un alt echipaj si transportati la Spitalul Judetean Oradea.

In schimb, una dintre asistentele echipajului medical a fost ranita, acuzand dureri la coloana vertebrala si la sold.

Politistii au stabilit, in urma testarii cu aparatul etilotest, ca soferul ambulantei avea o alcoolemie de 0,4 miligrame de alcool pur in aerul respirat, la limita dintre contraventie si infractiune.

"Dupa primele constatari, vina soferului de pe jeep este evidenta, insa culpa mai mare pare a fi a soferului de pe ambulanta, care conducea sub influenta alcoolului. Dat fiind ca accidentul s-a soldat si cu o victima, cercetarile vor fi preluate de un ofiter criminalist, iar decizia finala asupra celui vinovat de producerea accidentului o va lua procurorul de caz", a declarat Florin Bogdan, agent-sef principal in cadrul Serviciului Politie Rutiera Bihor.

Potrivit acestuia, viata celor doi pacienti din ambulanta lovita nu a fost pusa in pericol, ambii fiind asigurati pe targa cu centuri de siguranta.

×
Subiecte în articol: ambulanta accident oradea