x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiţă de două luni, din Arad, a ajuns la spital cântărind mai puţin ca la naştere. Mama e suspectată că n-ar fi hrănit-o cum trebuie

O fetiţă de două luni, din Arad, a ajuns la spital cântărind mai puţin ca la naştere. Mama e suspectată că n-ar fi hrănit-o cum trebuie

de Mediafax    |    12 Mar 2012   •   15:12
O fetiţă de două luni, din Arad, a ajuns la spital cântărind mai puţin ca la naştere. Mama e suspectată că n-ar fi hrănit-o cum trebuie

Autoritatile pentru Protectia Copilului din Arad au inceput o ancheta in cazul unei fetite de doua luni care a fost internata dupa ce a ajuns la 2,5 kilograme, o greutate mai mica decat cea de la nastere, medicii afirmand ca bebelusul este subnutrit.

Fetita a fost internata la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce mama a dus-o la medicul de familie pentru ca tusea de cateva zile, ulterior fiind preluata de catre asistentii sociali, alertati de medic.

Acesta din urma constatase ca bebelusul cantarea la varsta de doua luni doar 2.500 de grame, adica mai putin decat la nastere, cand a avut 2.600 de grame, si cu un kilogram si jumatate sub greutatea normala.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, medicii au constatat ca bebelusul are si pneumonie.

"Copilul e profund subnutrit. Ori mama nu a avut ce sa ii dea sa manance, ori nu a mancat. Din punctul de vedere al bolii, are nevoie de pana la sapte zile de tratament, iar pentru recuperarea ponderala, de trei luni. Daca fetita nu era adusa la timp, boala acuta provoca unele complicatii ce ii puteau fi fatale", a declarat dr. Cristian Geanta, care a preluat cazul.

Mama a insistat in fata medicilor ca fetita refuza sa manance, insa cadrele medicale afirma ca bebelusul nu refuza deloc hrana din spital.

Cazul a fost preluat in cercetare de catre responsabilii Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

"Asistentii sociali au constatat ca bebelusul nu era bine ingrijit acasa si l-au dus la spital. Se continua investigatiile, iar la final se vor lua masurile care se impun", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Angelica Stana.

Vecinii mamei afirma ca aceasta mai are un baietel de trei ani si ca locuiesc in conditii de saracie.

×
Subiecte în articol: bebelus subnutrit