x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olimpiadele Creativităţii în limba engleză

Olimpiadele Creativităţii în limba engleză

16 Mar 2011   •   20:44

Copiii care cunosc limba engleză şi sunt creativi au şansa de a pleca în această vară într-o tabără de două săp­tămâni la Oxford şi de a câştiga exa­mene de competenţă lingvistică, cursuri, dicţionare în limba engleză şi nu numai. Premiile pot fi câştigate de cei care participă la Olim­pia­dele Creativităţii în limba engleză – „Pa­şaport pentru excelenţă”, organizate de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în partene­riat cu Mirunette International Education, British Council şi Fischer International.

Concursul de creativitate în limba engleză se adresează copiilor cu vârsta între 12 şi 17 ani din întreaga ţară. Prin această iniţiativă, organizatorii îşi propun premierea celor mai buni tineri care cunosc limba engleză şi stimularea creativităţii lor.

Cei care se înscriu la acest concurs vor parcurge trei etape, fiecare dintre acestea evaluând, în limba engleză, competenţe şi abilităţi specifice. Astfel, în prima etapă, copiii îşi vor demonstra creativitatea vizuală prin realizarea unei imagini reprezentative, care va ilustra morala unui cunoscut proverb britanic. Aplicaţia va conţine şi un scurt text în limba engleză, prin care ei vor motiva alegerea făcută. Primii elevi care se vor califica pentru cea de-a doua etapă vor fi anunţaţi pe 28 martie.

Concursul nu răsplăteşte numai elevii, ci şi pe profesorii lor. Astfel, pri­mii trei profesori cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie vor fi invitaţi să participe la o tabără de două săp­tămâni în Anglia, în vara anului 2011.

Concursul de limba engleză „Paşaport pentru excelenţă” este recomandat de English Today – cel mai popular curs de limba engleză la nivel european. Tinerii înscrişi în concurs care vor realiza cele mai bune fotografii sau imagini reprezentative pentru proverbul britanic „Learning is a treasure that will follow its owner everywhere” vor primi întreaga colecţie „English Today”, de 22 de volume, cu ajutorul căreia vor reuşi să folosească limba engleză fără pro­bleme şi să susţină cu succes exame­ne­le pentru atestarea acestor cu­noş­tinţe. Înscrierile se fac online până pe 22 martie, pe site-ul www.pasa­portpentruexcelenta.ro, la categoria ÎNSCRIERI CONCURS.

×
Subiecte în articol: scoala educatie olimpiada