x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olt: Aproximativ o mie de liceeni care nu au luat bacalaureatul au depus dosare pentru a primi şomaj

Olt: Aproximativ o mie de liceeni care nu au luat bacalaureatul au depus dosare pentru a primi şomaj

de Mediafax    |    19 Iul 2012   •   14:38
Olt: Aproximativ o mie de liceeni care nu au luat bacalaureatul au depus dosare pentru a primi şomaj

Aproximativ o mie de liceeni din judetul Olt care nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat au depus dosare la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru a obtine indemnizatia de somaj in valoare de 250 de lei pe luna timp de o jumatate de an.

Potrivit purtatorului de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, Elena Iordache, incepand de luni, peste o mie de absolventi de liceu care nu au reusit sa promoveze bacalaureatul si-au depus dosarelele pentru a obtine indemnizatia de somaj.

"De luni am primit foarte multe cereri si in fiecare zi sunt sute de tineri stau la coada pentru ca vor somaj. In total avem 1.010 cereri. Tinerii isi pot depune dosarele pana pe 30 iulie", a precizat Elena Iordache.

Absolventii de liceu care nu au luat bacalaureatul vor primi de la 1 august cate 250 de lei pe luna, timp de sase luni. Tinerii spun ca suma este foarte mica pentru nevoile lor.

"Sunt bani putini, abia iti ajung de cheltuiala in oras, dar decat deloc ne multumim si cu ei. De angajat, nu prea avem unde, pentru ca nu ne primeste nimeni fara bacalaureat, asa ca pana la sesiunea viitoare ne multumim si cu 250 de lei pe luna", a spus un absolvent de liceu.

Tinerii sunt consiliati de AJOFM pentru a-si gasi un loc de munca sau sunt directionati catre cursuri de formare profesionala.

"Imediat ce ajung la noi cu dosarele pentru obtinerea indemnizatiei de somaj noi ii consiliem pentru a-si depune CV-urile la firmele unde au locuri de munca disponibile sau catre cursurile de formare profesionala gratuite organizate de AJOFM, insa din pacate sunt putini care accepta", a mai spus Elena Iordache.

Si cei care au promovat bacalaureatul au inceput sa opteze pentru somaj, insa numarul acestora este mic, pana joi dupa-amiaza, doar 40 de absolventi de bacalaureat depunandu-si dosarul pentru somaj. Acestia au insa un termen mai lung pentru depunerea dosarelor, respectiv pana in 28 septembrie, intrucat absolventii de bacalaureat vor primi indemnizatia abia de la 1 octombrie.

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Olt, in sesiunea din vara, a fost una dintre cele mai slabe din tara, respectiv 31,28%.

Rata somajului in Olt este de 5,85 %.

×
Subiecte în articol: ajofm ajutor somaj bacalaureat somaj