x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam, la finalul procesului de terorism

Omar Hayssam, la finalul procesului de terorism

de Miruna Pasa Petru    |    19 Feb 2008   •   00:00
Omar Hayssam, la finalul procesului de terorism
Sursa foto: Christian Silva/

Procesul de terorism în care sirianul Omar Hayssam este acuzat de planificarea răpirii celor trei jur­nalişti români în Irak a fost fina­lizat ieri la instanţa supremă.

Procesul de terorism în care sirianul Omar Hayssam este acuzat de planificarea răpirii celor trei jur­nalişti români în Irak a fost fina­lizat ieri la instanţa supremă. Ma­gistraţii urmează să pronunţe verdictul final în acest dosar după ce au as­cultat pledoariile finale ale păr­ţilor. Avocaţii sirianului condamnat în primă instanţă la 20 de ani de închisoare au cerut instanţei să case­ze sentinţa iniţială şi să dispună rejudecarea dosarului. Ei au susţinut că instanţa de fond le-a respins administrarea a cel puţin 24 de probe, care ar fi fost esenţiale pentru aflarea adevărului. Printre acestea au amintit că în cazul răpirii ar exista acte secrete, care nu au fost la dispoziţia magistraţilor, aflate în dosarul celulei de criză de la Co­troceni.

 

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a susţinut că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat în calcul toate probele necesare. Reprezentantul Parchetului a cerut ca instanţa supremă să respingă astfel recursul declarat de Omar Hayssam şi să confirme hotărârea primei instanţe. Aceeaşi solicitare a venit şi din partea avocaţilor jurnaliştilor Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci, răpiţi pentru 55 de zile în Irak în urmă cu trei ani.

×
Subiecte în articol: observator