x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omicron: Încă două cazuri au fost confirmate în România!

Omicron: Încă două cazuri au fost confirmate în România!

15 Dec 2021   •   11:09
Omicron: Încă două cazuri au fost confirmate în România!

Alte două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 au fost confirmate în România. Este vorba despre o persoană care a călătorit în Marea Britanie și a intrat în contact cu oameni veniți din Africa. Cea de a doua nu a călătorit însă a intrat în contact cu persoane venite din Marea Britanie.

Cele două persoane au forme ușoare ale bolii. Una dintre acestea este internată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București pentru a fi ținută sub observație, iar cea de a doua se află în izolare la domiciliu.

„Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București.

Autoritățile fac anchete pentru a află cu cine au intrat în contact cele două persoane infectate cu Omicron.

Apariția cazurilor este confirmată și de Ministerul Sănătății.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România. Este vorba despre două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună”, au anunțat reprezentanții MS.

Cu excepția celor două persoane venite din Marea Britanie, în România au fost raportate opt cazuri de infectare cu varianta Omicron. Sunt români care au călătorit în Africa și un bărbat care a intrat în contact cu o persoană revenită în țară.

Toate persoanele infectate au forme ușoare, a anunțat marți, ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron românia