x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OMS: Suntem convinși că nu vedem încă vârful epidemiei de coronavirus

OMS: Suntem convinși că nu vedem încă vârful epidemiei de coronavirus

14 Apr 2020   •   17:08
OMS: Suntem convinși că nu vedem încă vârful epidemiei de coronavirus

Numărul de cazuri noi de COVID-19 este în scădere în unele zone ale Europei, inclusiv în Italia şi Spania, însă focarele continuă să se răspândească în Marea Britanie şi Turcia, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.

În ceea ce priveşte "epidemia la nivel mondial, 90 de procente din cazuri provin din Europa şi Statele Unite. Deci suntem siguri că nu vedem încă vârful", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, doctor Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă, la Geneva.   

În China, "cea mai mare ameninţare o reprezintă cazurile importate", a spus ea referindu-se la cele mai recente date.   

"Nu ar trebui să ne aşteptăm cu adevărat să vedem vaccinul timp de douăsprezece luni sau mai mult", a adăugat Harris.   

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus şi cel al deceselor cauzate de COVID-19 a continuat să crească în ultimele 24 de ore în ţările vecine României, autorităţile făcând apel la populaţie, marţi, să respecte măsurile de distanţare socială pentru a reduce răspândirea epidemiei.   

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, citat de MTI, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns marţi dimineaţă la 1.512, dintre care 122 au fost fatale. În ultimele 24 de ore au decedat 13 pacienţi cu COVID-19, iar numărul celor testaţi pozitiv a sporit cu 54.   

Epidemia a ajuns în stadiul de răspândire în rândul comunităţilor, numărul real al purtătorilor virusului fiind mult mai mare decât cel al purtătorilor înregistraţi. Toate persoanele trebuie să respecte restricţiile pe care guvernul ungar le-a extins pe perioadă nedeterminată, adaugă site-ul citat.

Continuarea pe adevarul.ro.

×