x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: " Eu nu negociez Bucureștiul cu nimeni!"

Oprescu: " Eu nu negociez Bucureștiul cu nimeni!"

de Iulia Barbu    |    25 Feb 2013   •   17:38
Oprescu: " Eu nu negociez Bucureștiul cu nimeni!"
Sursa foto: Tudor Vintiloiu/Intact Images
Noul regulament al teraselor din Centrul Vechi, respins de consilieri, va fi aplicat prin dispoziţie de primar, din 1 martie
Discuţii fierbinţi la Consiliul General al Municipiului București. Pe ordinea de zi, doua puncte au dus la polemici, respectiv, proiectul privind regulamentul de organizare si funcţionare al teraselor din centrul vechi si cel privind reglementarea afișajului din Capitala. La momentul votului, cu 16 voturi pentru si 23 de abţineri, noul regulament al teraselor sezoniere a fost respins. Dupa vot, edilul Capitalei a declarat ca va aplica regulamentul prin dispoziţie de primar chiar din data de 1 martie.

Proiectul privind centrul istoric s-a aflat pe site-ul PMB 30 de zile. Cu toate acestea, cu 10 minute înaintea ședinţei de consiliu, Sorin Oprescu, primarul general, ar fi fost anuntat ca proiectul nu va trece din cauza unei hotărâri politice. Problema ar veni de la sectorul 3, care vrea sa încaseze banii din chirii. "Mi s-a spus că nu se voteze pentru nelămuri, nelămuririle vin de la Sectorul 3. Centrul istoric este in administrarea PMB, tot ce e acolo este investiţia PMB. Prin noul regulament am încercat sa nu omoram ce am creat acolo. Vreau sa înţelegem niste lucruri. Taxele pe magazine se vor încasa de către PMB. Fac asta pentru că am plângeri legate de circa financiară a primăriei sector 3. Permitem programul de activitate, sunt o serie de masuri prevăzute astfel încăt riveranii sa nu mai fie deranjaţi. Sunt reguli de bun simt. Eu nu negociez Bucureștiul cu nimeni!", a explicat Oprescu.

Interesant a fost faptul ca, înaintea votului, reprezentantul grupului PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a afirmat ca PDL sustine regulamentul din centrul vechi si l-a felicitat pe Oprescu pentru proiect.

Reprezentantul comerciantilor din centrul istoric a anuntat, la începutul ședinţei de consiliu, ca este de acord cu regulamentul de funcţionare a teraselor. "Am avut 20 de intalniri. Cu domnul primar. Noul regulament aduce un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor. Imaginea centrului istorica va fi imaginea unei capitala europeană", a declarat Octavian Dura.

Pe de alta parte, proiectul privind afișajul din Capitala, este o dorinţa veche, de 3 ani, a lui Sorin Oprescu. "Afișele din București sunt peste tot! Pe bulevarde, pe case, pe poduri, pe stâlpi. Va rog să verificaţi! Am introdus asta de 5 ori in ședinţa de consiliu! Toata lumea dorește sa atarne afișe! Vreau sa reglementam aceasta situaţie odata pentru totdeauna. Sa fie locuri special amenajate pentru afișaj, locuri ce vor fi curăţate din doua in doua saptamani", a explicat edilul Capitalei.  
Proiectul privind afișajul a fost respins cu majoritate de voturi.

×