x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban cere mai mulți polițiști care patrulează în civil

Orban cere mai mulți polițiști care patrulează în civil

08 Oct 2020   •   20:10
Orban cere mai mulți polițiști care patrulează în civil
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban cere creșterea numărului de polițiști care patrulează în civil pentru a verifica respectarea regulilor sanitare: „Știm situații în care că se strigă «șase» la venirea lor în uniformă și nu pot să surprindă situațiile cum sunt ele în realitate”.

„Vă solicit o mobilizare exemplară în bătălia contra răspândirii coronavirusului. (...) Recomand o creștere a efectivelor care opereză în civil”, a spus Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern.

El a cerut și operaționalizarea numărului Telverde, „Să putem să direcționăm controalele în funcție de semnalele primite de la cei care au participare civică”.

„Mai sunt discuții pe carantinări de localități. Aici scoatem focarele, că nu indică răspândirea în comunitate și trebuie mers la analiză până la nivel de sat. De exemplu, să nu carantinăm o comună dacă numai un sat e afectat și depășește indicele respectiv. Să nu afectăm comunități locale unde nu există nivelul de răspândire. Creșteți capacitatea de testare, numărul de paturi la ATI și numărul de paturi pentru cazuri intermediare. Insistați pe anchetele epidemiologice. Comunicarea publică - trebuie să fim foarte limpezi, foarte clari”, a adăugat premierul.

Joi au fost înregistrați 3.130 de pacienți dianosticați în 24 de ore.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban.