x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Previziunile sumbre ale Părintelui Cleopa despre apocalipsă. „Oamenii vor căuta moartea şi ea nu va veni“

Previziunile sumbre ale Părintelui Cleopa despre apocalipsă. „Oamenii vor căuta moartea şi ea nu va veni“

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2024   •   18:45
Previziunile sumbre ale Părintelui Cleopa despre apocalipsă. „Oamenii vor căuta moartea şi ea nu va veni“
Sursa foto: Facebook

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator și duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria din Neamț, a tratat în numeroase rânduri tema sfârșitului lumii. Renumit pentru sfaturile sale spirituale și învățăturile sale duhovnicești, părintele Cleopa a lăsat în urmă previziuni și învățături asupra Apocalipsei, care sunt descrise în două volume intitulate „Convorbiri duhovnicești”, publicate în anii 1984 și 1988.

Cele patru cauze ale sfârșitului lumii

În „Convorbiri duhovnicești”, Părintele Cleopa explică cele patru motive pentru care, conform Sfinților Părinți, trebuie să vină sfârșitul lumii:

  1. Manifestarea dreptății lui Dumnezeu: Sfârșitul lumii este necesar pentru a arăta dreptatea lui Dumnezeu în toată desăvârșirea sa.
  2. Relevarea nedreptății oamenilor: Se va evidenția nedreptatea oamenilor față de poruncile divine.
  3. Pedepsirea păcatelor: Păcatele și fărădelegile lumii, de la crearea ei până la sfârșitul veacurilor, vor fi pedepsite.
  4. Răsplătirea faptelor bune: Drepții vor fi răsplătiți pentru credința și răbdarea lor.

Descrierea apocalipsei

Părintele Cleopa avertizează că, în timpul Apocalipsei, nu va fi distrusă lumea materială, ci doar se va reînnoi și curăța, rezultând într-un „cer nou și un pământ nou”, conform Apocalipsei 21:1. El subliniază că este greșit să se creadă că Dumnezeu va distruge complet creația sa, considerată „bună foarte”, potrivit Ziarul Ring.

„Întrucât Părintele Cleopa a fost un iscusit autodidact şi cunoştea bine Sfânta Scriptură, precum şi o bună parte din scrierile Sfinţilor Părinţi şi Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, la îndemnul unor ierarhi şi teologi a început să-şi scrie atât predicile proprii, cât şi unele cărţi cu conţinut patristic, teologic şi moral. La aceasta a fost îndemnat în mod deosebit de Părintele Dumitru Stăniloae, cu care era foarte apropiat, şi de Mitropolitul Antonie al Ardealului, care îi era ucenic”, arată creștinortodox.ro. Tema sfârșitului lumii este tratată și de părintele Cleopa în două dintre volume intitulate „Convorbiri duhovnicești”, care au apărut în anii 1984 și 1988, reeditate în 1994 – ediția specială, la mitropolia Moldovei și Bucovinei, Iași.

Previziuni detaliate

Părintele Cleopa a detaliat o serie de evenimente apocaliptice, cum ar fi mânia lui Dumnezeu care va aduce secetă și foamete pe Pământ, blocând ploaia timp de trei ani și șase luni. În această perioadă, Enoh și Ilie vor confrunta Antihristul, a cărui domnie va dura 1260 de zile. Antihristul va realiza numeroase năluciri, minuni și semne mari, atrăgând astfel pe cei care vor crede în el și vor lua din duhul său.

„Se va mânia Dumnezeu şi va încuia cerul să nu mai plouă”
„Nu va fi distrusă lumea materială, pământul şi întreg universul, ci numai se va reînnoi, se va curăţi, după care «va fi cer nou şi pământ nou»( Apocalipsa 21, 1). Este păcat să credem că Dumnezeu va distruge definitiv zidirea Lui pe care a făcut-o cu mâinile Sale şi a zis «că este bună foarte». Sfinţii Părinţi au hotărat şi ei că «cine va zice că la sfârşitul lumii va fi distrus desăvârşit pământul şi universul – care este zidirea lui Dumnezeu – să fie anatema» Enoh şi Ilie o să-l înfrunte pe Antihrist în faţă. Dumnezeu va da seceta şi o să fie mare foamete şi greutate pe faţa Pământului. Se va mânia Dumnezeu şi va încuia cerul să nu mai plouă trei ani şi şase luni. 1260 de zile va fi împărăţia lui Antihrist, şi atâtea năluciri, minuni şi semne mari va să facă Antihrist, el şi toţi care vor crede în el vor lua din duhul lui Antihrist a căreia venire este în toată puterea Satanei”
Părintele Cleopa

×