x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Mazăre, săltat de mascaţi din Herăstrău şi adus cu mandat la DNA

Radu Mazăre, săltat de mascaţi din Herăstrău şi adus cu mandat la DNA

08 Apr 2014   •   08:28
Radu Mazăre, săltat de mascaţi din Herăstrău şi adus cu mandat la DNA
Sursa foto: Silviu Matei/Mediafax Foto
UPDATE 15:13 - Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost adus cu mandat la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un dosar în legătură cu percheziţiile care au avut loc, în această  dimineaţă, în Constanţa, dosar în care s-a început urmărirea penală. Edilul a fost săltat de mascaţi dintr-un restaurant aflat în parcul Herăstrău.
...................................

După ce în urmă cu două săptămâni mascații au descins în forță la casa președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și la sediul instituției pe care o conduce, în această dimineață procurorii DNA au mers la locuința primarului Radu Mazăre, dar şi la sediul Primăriei Constanța.

"Se fac percheziții și la fratele meu și la mama. În acest moment mă aflu la București și mă voi întoarce în Constanța pentru că acolo sunt avocații mei și procurorii. Procedura DNA este una clasică. Nu am fost citat niciodată", a declarat Radu Mazăre, potrivit reporterntv.ro.

Potrivit primarului Mazăre, s-ar putea ca verificările procurorilor DNA să vizeze cartierul de locuinţe sociale Henri Coandă construit de municipalitate.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineții de 08 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și jud. Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul DNA.

"O echipă de procurori de la DNA București au descins dimineață, la orele 8.00, la sediul Primăriei Municipiului Constanța. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea și procedurile de achiziții referitoare la construirea campusului social Henri Coandă. Reamintim că în primă fază a acestui proiect s-au construit 906 unități locative (garsoniere și apartamente) modulare destinate nevoiașilor. Garsonierele și apartamentele sunt dotate cu pat și saltea, minifrigider, plită electrică, chicinetă și toaletă cu duș. De asemenea, s-au construit o cantină socială, cabinet medical, locuri de joacă și parcări, precum și o biserică. Valoarea totală a investiției este 30,945 milioane lei. Documentele solicitate sunt pregătite și vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", se arată în comunicatul de presă al Primăriei Constanța.

Premierul Victor Ponta a comentat scurt informația privind perchezițiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre. El a spus că nu va reuși „7.4 milioane, până în noiembrie“, referindu-se la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea președintelui Băsescu. De asemenea, premierul a declarat că are o părere foarte bună despre edilul constănțean, care a fost ales în mod repetat de populație. Victor Ponta a mai avertizat că „percheziții vor avea loc peste tot“.

×