x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani, confirmate cu noul coronavirus

Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani, confirmate cu noul coronavirus

22 Mai 2020   •   14:44
Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani, confirmate cu noul coronavirus

Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Sf. Pantelimon” din Focșani sunt confirmate cu noul coronavirus, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, managerul unității medicale, Elena Codruța Neagu.

„Acum două săptămâni aveam circa 130 de cadre medicale cu COVID-19, iar la momentul de faţă avem 61 de cadre medicale, dintre care cinci medici, 40 asistenţi, două infirmiere, 10 îngrijitoare. Suntem în scădere, ceea ce este bine pentru noi, pentru că avem nevoie de cadre medicale. Suntem într-un deficit de cadre medicale şi facem tot posibilul să oferim toate condiţiile necesare pentru pacienţi, care sunt o prioritate în momentul de faţă", a declarat Elena Codruța Neagu.

De asemenea, managerul unității spitalicești a precizat că au fost încheiat două contracte cu doi medici infecționiști rezidenți și un medic cardiolog specialist, în contextual în care există un deficit de cadre medicale, după infectarea acestora cu noul coronavirus.

„Avem nevoie de cadre medicale pe tot ce înseamnă urgenţă, Urologie, Cardiologie, Infecţioase, avem nevoie de un număr cât mai mare de medici. Iau exemplu secţia de Cardiologie, unde la momentul acesta avem un singur medic şi un număr de 57 de paturi. Medici sunt, dar unul a fost abia externat din spital şi este acasă pentru două săptămâni, iar altul este în concediu medical", a precizat mai Elena Codruţa Neagu.

 

×
Subiecte în articol: spitalul judetean focsani coronavirus