x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere penală împotriva CREDIDAM

Plângere penală împotriva CREDIDAM

22 Mar 2012   •   14:07
Plângere penală împotriva CREDIDAM

ARAIEX - Asociatia Romana pentru Artisti Interpreti sau Executanti (presedinte Florin Chilian) - a depus o plangere la Parchetul general cu privire la savarsirea infractiunii de inselaciune, prevazuta si sanctionata de art. 215 Cod Penal, de catre Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM).

"CREDIDAM, in calitate de organism de gestiune colectiva, a incheiat contracte de licenta neexclusiva, a facturat si a incasat fara drept diferite sume de bani reprezentand remuneratii pentru drepturile patrimoniale cuvenite artistilor interpreti sau executanti pentru utilizarea prin comunicare publica a fonogramelor, inducand in eroare peste 690 de persoane juridice in vederea incheierii si executarii unor contracte in scopul obtinerii unor sume de bani fara temei legal, prin aceasta activitate producand un prejudiciu direct ARAIEX in valoare de peste 327.000 de lei', se arata in plangerea penala.

"Cand am fost la Parchet sa depun plangerea in numele ARAIEX, am fost protagonistul unei scene incredibile – a declarat Florin Chilian. Procuroarea de serviciu m-a intrebat , confundandu-ne, probabil, cu cei de la CREDIDAM. I-am spus: «Nu, doamna, noi suntem ceilalti. Sper ca o data cu aceasta actiune in instanta, prietenii din sistem ai CREDIDAM-ului sa-i lase din mana si sa refuze asocierea cu niste criminali, vinovati morali pentru faptul ca Gil Dobrica n-a avut 20 de lei sa-si cumpere medicamente inainte de a muri»'.

×
Subiecte în articol: credidam florin chilian