x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Este absolut incredibil!" Chinezii au planta care distruge celulele canceroase în 40 de zile

"Este absolut incredibil!" Chinezii au planta care distruge celulele canceroase în 40 de zile

22 Oct 2012   •   12:50
"Este absolut incredibil!" Chinezii au planta care distruge celulele canceroase în 40 de zile
Sursa foto: topnews.in

Un medicament în componenţa căruia se află o plantă chinezească cunoscută sub numele de lei gong teng a fost testată recent în laboratoarele Universităţii Minnesota, iar rezultatele sunt incredibile. "În 40 de zile, şoarecii care sufereau de cancer s-au vindecat", au declarat specialiştii, care au făcut experimentul, pentru Science Translational Medicine.

Planta miraculoasă a fost folosită în medicina chinezească de sute de ani pentru tratarea artritei reumatoide, scrie Business Week.

"Acest medicament este incredibil. Pur şi simplu distruge celulele canceroase. Puteai observa cum, în fiecare zi, acele tumori scădeau şi scădeau până ce au dispărut cu totul", a declarat Ashok Saluja, cel care a condus studiul.

Planta conţine triptolide, o substanţă despre care se ştia că ajuta mult în lupta cu cancerul.

În urma acestor rezultate, cercetătorii se gândesc să testeze tratamentul pe oameni în şase luni. "Dacă a mers la şoareci, va funcţiona şi la oameni? Nu avem de unde să ştim asta cu siguranţă", spune Saluja.

Aproximativ 44.000 de cazuri de cancer pancreatic sunt diagnosticate în fiecare an, în Statele Unite şi numai 20% dintre pacienţi supravieţuiesc un an după diagnosticare.

×