x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: PNL Bucureşti anunţă desfiinţarea unei noi companii municipale: S-a făcut jaf!

VIDEO: PNL Bucureşti anunţă desfiinţarea unei noi companii municipale: S-a făcut jaf!

de Alice Petrescu    |    16 Mar 2021   •   10:49
VIDEO: PNL Bucureşti anunţă desfiinţarea unei noi companii municipale: S-a făcut jaf!
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat, într-o conferință de presă, că liberalii vor depune un proiect de hotărâre în Consiliul General al Municipiului București pentru desființarea și lichidarea companiei municipale Managementul Transportului, din Capitală.

 

Liderul PNL susține că prin companiile municipale, PSD a comis „cea mai evidentă bătaie de joc” asupra banilor publici şi a subliniat că companiile municipale trebuiesc închise una câte una prin hotărâri de Consiliu General.  
 

„Vom opri risipa banilor publici. Deja constatăm din primele informații pe care le putem accesa prin consilierii generali prezenți în AGA acestor companii că acolo s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureștenilor și trebuie să oprim acest jaf”, a spus Alexandru.

În privința șefilor companiilor municipale, înființate în timpul mandatului fostului primar Gabriela Firea, Violeta Alexandru spune că „au avut o viață liniștită, pe salarii incomparabil mai mari față de ce au în acest moment în piața privată bucureștenii, fără să se simtă cu nimic o creștere a calității serviciilor în București”.

 


Andrei Badiu, consilier PNL în CGMB, a explicat că deşi avea o cifră de afaceri de 730 de mii de lei, cheltuielile companiei de Management al Transporturilor au fost duble şi că, „deşi nu se lucra”, această companie a pontat ore suplimentare.


Compania Turistică, în curs de desfiinţare

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat recent că începe procesul desfiinţării companiilor municipale care au fost „o gaură neagră” în bugetul Primăriei Capitalei.

În Consiliul General  a fost votat vineri, 26 februarie, un proiect de hotărâre care prevede desfiinţarea societăţii Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A.  

„O chestiune mult aşteptată, începem efectiv procesul de desfiinţare a companiilor municipale care au fost o gaură neagră în bugetul municipalităţii. Sunt servicii publice al căror preţ a crescut cu 30 - 40 - 50% după ce aceste companii municipale au fost înfiinţate”, a declarat edilul Capitalei Nicuşor  Dan

 

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru companii municipale