x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poeţi cu epoleţi. Poliţia Harghita dă comunicate în versuri: "Cu ţuică, vin, şi-un pic de bere, De-aceea mă întreb, şofere"

Poeţi cu epoleţi. Poliţia Harghita dă comunicate în versuri: "Cu ţuică, vin, şi-un pic de bere, De-aceea mă întreb, şofere"

28 Oct 2014   •   18:46
Poeţi cu epoleţi. Poliţia Harghita dă comunicate în versuri: "Cu ţuică, vin, şi-un pic de bere,  De-aceea mă întreb, şofere"

Situaţie amuzantă la poliţia din Harghita. Biroul de presă al instituţiei a început să publice pe site, pe lângă comunicatele oficiale cu care ne-am obişuit, scrise într-o limbă de lemn, şi catrene. Scurtele poezii sintetizează în versuri desfăşurarea acţiunii.

De exemplu, un pieton aflat sub influenţa alcoolului şi neechipat regulamentar, care a fost acroşat de un autoturism, pe raza comunei Siculeni, în timp ce traversa neregulamentar drumul european, se traduce în versuri astfel:

N-am fost eu reflectorizant / În schimb, am fost odorizant
Cu ţuică, vin, şi-un pic de bere, De-aceea mă întreb, şofere:
Nu m-ai văzut, dar sunt uimit, Cum, oare, nu m-ai … mirosit?!

De asemenea, un localnic din comuna Lunca de Sus, care este cercetat penal, după ce şi-a lovit un consătean în piept, cu o scândură, este descris de poliţist:

I-a dat cu-o scândură în piept, Ca să-i arate că-i „deştept”,
Însă, aflând că-i cercetat, Abia acum s-a … „deşteptat”!


×