x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia de Frontieră scoate patru nave la licitaţie

Poliţia de Frontieră scoate patru nave la licitaţie

de Mara Raducanu    |    18 Apr 2011   •   17:34

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa a scos la vânzare prin licitaţie publică patru nave care au depăşit termenul de exploatare de 15 ani. Preţurile sunt cuprinse între 256.132 de lei şi 731.333 de lei.

Potrivit comisarului-şef Adrian Burcea, purtătorului de cuvânt al IJPF Constanţa, este vorba despre o vedetă maritimă de patrulare şi trei vedete maritime de intervenţie, care şi-au depăşit cu mult termenul de exploatare. “Spre exemplu, vedeta maritimă de patrulare - MAI 2105 este construită în anul 1982. Celelalte trei vedete de intervenţie, respectiv, MAI 2107, MAI 2108 şi MAI 2109, sunt ceva mai tinere, fiind construite, în ordine, în ’88, ’89, şi ’90. Toate depăşiseră cu mult perioada de exploatare, de 15 ani”, a explicat comisarul şef Adrian Burcea.

Preţurile de pornire la licitaţie sunt cuprinse între 256.132 de lei, pentru MAI 2105, şi 731.333 de lei pentru MAI 2109, iar în cazul în care ambarcaţiunile nu vor fi achiziţionate, preţurile vor scădea cu câte 20 de procente la fiecare nouă etapă a licitaţiei. La prima licitaţie publică, din 6 aprilie, nu s-a prezentat nimeni, astfel că au fost stabilite următoarele două etape, în 27 aprilie şi 4 mai.În cazul în care nici după aceste ultime etape ale licitaţiei navele nu vor fi vândute, vor fi oferite, gratuit, instituţiilor publice.

“Pentru cine o fi interesat. Aşa cum a făcut Primăria Constanţa cu cele pe care le-a amplasat la intrările în municipiul Constanţa. Iar dacă nici aşa nu va fi nimeni interesat, vor fi valorificate ca deşeuri metalice”, a precizat Adrian Burcea.La sfârşitul anului trecut, IJPF Constanţa a intrat în posesia a patru noi nave, respectiv nava maritimă de supraveghere “Ştefan cel Mare”, precum şi trei nave maritime de patrulare şi intervenţie, achiziţionate prin două contracte finanţate din fonduri europene.

×