x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia rutieră ieşeană, în corzi

Poliţia rutieră ieşeană, în corzi

de Cristinel C. Popa    |    16 Feb 2009   •   00:00

Asemenea scandalului permiselor de la Piteşti şi la Iaşi a început o anchetă de proporţii la Poliţia Rutieră. La sfârşitul săptămânii trecute s-a început urmărirea penală împotriva a 45 de oameni ai legii, după ce luna trecută, alţi patru poliţişti au fost puşi sub acuzare pentru fapte de coruptie.



În total, sunt urmăriţi penal 39 de poliţişti de la Rutieră, nouă subofiţeri de la secţiile de poliţie din municipiu şi un lucrător de la un post comunal.

Şefii IJP Iaşi încearcă acum să refacă imaginea poliţiştilor numind, ieri, un nou şef la Rutieră. Imaginea oamenilor legii a fost desfiinţată după ce jumătate dintre angajaţii de la Poliţia Rutieră, dar şi unii agenţi de la secţiile din municipiu au intrat în atenţia procurorilor

MONITORIZARE. În total, în judeţul Iaşi sunt 90 de politişti la Rutieră, iar în municipiul Iaşi sunt 60 de cadre. Cei care nu lucreazî la Rutieră sunt acuzaţi că au desfăşurat, în cele patru luni în care au fost monitorizaţi, acţiuni în trafic. Ancheta de la Poliţia Rutieră a fost demarată de procurori în toamna 2008, î n urma mai multor sesizări şi a informaţiilor operative obţinute. În perioada care a urmat, zeci de angajaţi au fost monitorizaţi zilnic în activităţile desfăşurate, procurorii recurgâns şi la filaje, supravegheri operative şi interceptîri ale convorbirilor telefonice.

Doi dintre primii patru poliţişti acuzati în prima etapă su fost reţinuţi pentru 24 de ore, propunerea de arestare fiind apoi respinsă de judecători. Anchetatorii au verificat aproximativ 50.000 de documente ridicate din fişetele Politiei - procese verbale, registre de evidenţă a dosarelor penale şi dosare penale aflate în lucru.

ŞEF INTERIMAR. Ieri, la şefia Poliţiei Rutiere Iaşi a fost desemnat subcomisarul Augustin Capră, consilier juridic în cadrul IJP Iaşi. Comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful IPJ Iaşi, a afirmat că subcomisarul Capră va rămâne în funcţie până la scoaterea postului la concurs: "Dl. Capră a fost împuternicit pentru trei luni. Pe 31 martie, postul va fi deblocat, iar funcţia va fi scoasă la concurs". Comisarul Petru Frunză, fostul şef de la Rutieră, a fost repartizat la Serviciul de Ordine Publică.

×
Subiecte în articol: observator rutieră