x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politia ungara a dat publicitatii numele ucigasului: Raffael Sandor

Politia ungara a dat publicitatii numele ucigasului: Raffael Sandor

09 Feb 2009   •   00:00
Politia ungara a dat publicitatii numele ucigasului: Raffael Sandor

Politia din Veszprem a organizat luni dupa-amiaza o conferinta de presa in care a dezvaluit date ale anchetei in cazul mortii lui Marian Cozma, precum si numele ucigasului: Raffael Sandor.



Potrivit inregistrarilor camerelor de supraveghere, Raffael Sandor este autorul crimei, el fiind cel care i-a injunghiat in zona toracica pe Marian Cozma.

Dupa ce au facut publice pozele suspectilor, cetatenii au trimis autoritatilor maghiare informatii importante, ce au dus la capturarea celor trei persoane (doi barbati si o femeie) in Austria. Seful criminalistilor din cadrul politiei judetene din Veszprem, Derzsy Peter a declarat ca o echipa speciala de detectivi a demarat activitati pentru a-l gasi si pe cel de-al treilea suspect.

Din cercetarile facute pana acum reiese ca in localul in care sarbatoreau sportivii a sosit un grup de 25-30 de oameni, din care s-au desprins cei trei suspecti si au avut altercatii cu mai multe persoane. Politistii ii interogheaza si pe ceilalti membri ai grupului. Derzsy Peter a mai afirmat ca cei trei suspecti au cazier, ei avand mai multe condamnari pentru infractiuni grave comise cu violenta.

Procedurile de extradare a celor doi barbati prinsi in Austria se asteapta sa dureze mai putin de 30 de zile, dar ei vor fi interogati de catre anchetatorii maghiari inainte de finalizarea acestora.
www.hirtv.hu



Poliţia austriacă precizează că a reţinut trei persoane

Rafael Sándor - 29 de ani (dreapta) si Sztojka Iván - 22 de ani,  sunt cei doi suspecti identificati de politia ungara in cazul mortii lui Marian Cozma.  Rafael Sándor, unul dintre cei suspectaţi de omucidere, Nemeth Gyozgy, identificat ca făcand parte din grupul atacatorilor, si o femeie, care conducea masina in care se aflau cei doi, au fost reţinuti în Austria.

Poliţia austriacă a anunţat, luni, că a reţinut trei cetăţeni unguri, suspectaţi pentru participarea la incidentele în urma cărora handbalistul Marian Cozma a fost ucis în Ungaria, iar comisarul-şef Ioan Bentze precizează este vorba de Gyozo Nemeth şi Sandor Raffael şi de prietena unuia dintre ei.

În comunicatul de presă emis de Poliţia landului Steiermark (sud-estul Austriei), se menţionează faptul că, în noaptea de duminică, 8 februarie 2009, au fost reţinuţi doi bărbaţi şi o femeie, toţi de cetăţenie ungară, care încercau să ajungă în Italia. Cei trei au fost opriţi în apropierea localităţii Bad Blumau, aproape de graniţa cu Ungaria, staţiunea fiind aflată în apropiere de oraşul Graz, pe drumul dinspre localitatea Veszprem, unde a fost ucis Marian Cozma.

La volan, se afla o femeie în vârstă de 37 de ani, care călătorea împreună cu prietenul său de 28 de ani (considerat suspect pentru uciderea lui Cozma) şi cu un alt concetăţean de 31 de ani.

Deşi poliţiştii austriaci nu au dat publicităţii numele persoanelor reţinute, AFP precizează că cei doi bărbaţi sunt Gyozo Nemeth şi Sandor Raffael şi că autorităţile maghiare au ceut deja extrădarea acestora. Un al treilea suspect, Ivan Sztojka, este căutat în continuare, iar poliţia din Ungaria nu exclude reţinerea altor persoane, mai scrie AFP.

Ataşatul român pentru Afaceri Interne la Budapesta, Ioan Bentze, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX că cei doi bărbaţi arestaţi în Austria sunt Gyozo Nemeth şi Sandor Raffael, dar a precizat că femeia arestată de poliţia austriacă nu face parte din grupul de suspecţi în acest caz.

Potrivit lui Bentze, cel mai probabil femeia este o cunoştinţă a vreunui membru al grupului. Oficialul român nu a putut confirma decât faptul că ea a fost reţinută şi că nu este în cercul de suspecţi.

Potrivit poliţiei ungare, Nemeth Gyozgyo, deşi nu este autor direct al crimei, făcea partea din grupul care a provocat incidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa sportivul român.

Bentze a confirmat arestarea, duminică seară, în jurul orei locale 22.30, a lui Raffael Sandor, unul dintre cei doi suspecţi principali în acest caz.

Cel de al doilea suspect, Istvan Stojca, se află în libertate şi este dat în urmărire, dar potrivit ataşatului de interne, din informaţiile poliţiei maghiare, acesta nu ar fi părăsit teritoriul Ungariei.

De asemenea, potrivit lui Bentze, în cadrul autorităţilor ungare s-a creat o comisie operativă, partea română fiind reprezentată de ataşatul de interne, a cărui activitate este coordonată de ministrul de interne, Dan Nica.

Potrivit lui Benze, ministerul român de interne a pus la dispoziţie părţii ungare toate serviciile de specialitate tehnice pe care aceaştia l-ar putea solicita.


Corpul neînsufleţit al handbalistului Marian Cozma va fi repatriat marţi, a declarat consulul României la Budapesta, Marin Ursuţ, precizând că în jurul orei 16-17 este programată o ceremonie de rămas-bun la Nagylac.

"În ceea ce priveşte repatrierea, avem programată mâine, în jurul orelor 16-17, o ceremonie de rămas-bun la Nagylac. După aceasta, va fi continuat drumul spre ţară", a spus Ursuţ. El a precizat că trupul neînsufleţit al handbalistului va fi adus în România cu o maşină, nu cu avionul.

Mediafax


O alta imagine a suspectului Sztojka Iván, aflat inca in libertate
hirado.hu


Nemeth Gyozgyo, participant la conflict, retinut de politia in apropierea granitei cu Austria
barikad.hu


"Poliţia a emis mandat de arestare pe numele lui Nemeth Gyozo pentru că este suspectat că a făcut parte din grupul care i-a atacat pe sportivi. Acesta este al doilea arestat după ce Poliţia din Austria l-a reţinut pe Raffael Sandor", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale, Piroska Varadi.

×
Subiecte în articol: observator politia sandor raffael nemeth