x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii au distrus 520 de kilograme de droguri confiscate în ultimii 10 ani

Poliţiştii au distrus 520 de kilograme de droguri confiscate în ultimii 10 ani

de Mediafax    |    22 Dec 2011   •   10:30
Poliţiştii au distrus 520 de kilograme de droguri confiscate în ultimii 10 ani

Politistii au distrus 520 de kilograme de droguri si 3.380 de kilograme de precursori de droguri, confiscate in perioada 2001- 2010, in timpul anchetelor derulate in 24 de dosare penale.

Drogurile (heroina, cocaina, cannabis, opiu, MDMA, MDA, LSD) si precursorii de droguri (safrol, acid sulfuric, acid acetic etc.), au fost distruse in 20 decembrie, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substante periculoase.

Masura a fost dispusa conform art. 18 alin. 1 din legea 143/2000 care prevede ca "drogurile ridicate in vederea confiscarii se distrug".

Distrugerea drogurilor se efectueaza periodic, prin incinerare de catre o societate comerciala autorizata, in prezenta unei comisii formate din cate un reprezentant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Ministerului Mediului si Gospodarii Apelor, al Agentiei Nationale Antidrog, un specialist din cadrul formatiunii centrale specializate in prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiasi unitati.

×
Subiecte în articol: cocaina heroina distrugere droguri mdma mda