x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii protestează în Capitală.

Poliţiştii protestează în Capitală.

de Mara Raducanu    |    Diana Scarlat    |    17 Mai 2011   •   06:56
Poliţiştii protestează în Capitală.

Politistii protesteaza astazi in Capitala impotriva Proiectului de Lege privind masurile de incadrare a M.A.I. in bugetul aprobat pentru 2011, care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de politisti, jandarmi si pompieri.

Primele trei autocare cu protestari au sosit la Bucuresti, organizatorii asteaptandu-se ca peste 5.000 de politisti si familiile lor sa participe la protest.

Protestul, organizat de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual – SNPPC, afiliat CNS "Cartel ALFA", se va desfasura intre orele 9:30 – 14:00, in Piata Constitutiei din Bucuresti (partea dinspre Ministerul de Finante).

"Vrem sa atragem atentia Camerei Deputatilor care astazi ar urma sa hotarasca privind proiect de lege care prevede reorganizarea MAI pentru incadrarea in cheltuilele bugetare, proiect de lege care ar avea drept consecinta disponibilizarea a 10.000 de angajati din cadrul MAI dintre care 3500 sunt politisti din Politia Romana si Politia de frontiera", a declarat Toader Paraschiv, secretar general al SNPPC, citat de realitatea.net.

"In mod oficial presiuni nu s-au facut decat in sensul ca unii sefi din teritoriu isi permit sa interpreteze legea si le cer politistilor sa faca raport de parasire a garnizoanei de parca politia ar fi inca militarizata. In mintea lor inca a ramas militarizata, pentru ca trebuie sa recunoastem de la ministru in jos pana la un anumit nivel fiecare considera ca e comandant in MAI, nu manager, nu sef care trebuie sa organizeze politia pentru siguranta cetateanului. Si in acest fel au simtit politistii presiunea fiind obligati sa se treaca in anumite registre sau sa astepte aprobarea sefilor pentru a parasi localitatea. Oamenii se tem pentru ca se pun presiuni ca va fi grav daca vor participa. Politistii vor participa la acest protest si in special cei din Bucuresti pentru ca sunt vizate locuri de munca", a mai spus Toader Paraschiv.

×