x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: "Primele aparate pentru reciclarea deşeurilor trebuie montate în Delta Dunării"

Ponta: "Primele aparate pentru reciclarea deşeurilor trebuie montate în Delta Dunării"

12 Noi 2012   •   11:23
Ponta: "Primele aparate pentru reciclarea deşeurilor trebuie montate în Delta Dunării"
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat luni că primele aparate pentru reciclarea deşeurilor aduse în România trebuie montate în Delta Dunării, la Tulcea, pentru a-i putea încuraja pe turişti să protejeze mediul.

'Vă anunţ că primul lucru (pe care îl voi face): Vă dau bani din fondul de rezervă să duceţi la Tulcea nişte aparate din astea, ca toată lumea care se plimbă prin Deltă să vină cu sticlele din plastic înapoi', a afirmat Ponta, după ce i s-a spus că un aparat costă 35.000 de euro.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, i-a explicat că aparatul nu are beneficii numai pentru mediu, ci şi unele avantaje sociale: 20 de aparate instalate asigură 50 locuri de muncă.

'Fiecare cetăţean, care utilizează un astfel de aparat, prin introducerea deşeului din plastic, aluminiu sau sticlă, primeşte un voucher care are o valoare de 50 bani. Cu acest voucher va obţine un discount la produsele alimentare din magazinul în care este instalat aparatul'', a spus Rovana Plumb.

Premierul a arătat că ideea este foarte bună.

Primul-ministru Victor Ponta participă luni la lansarea unui proiect de colectare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje la Ministerul Mediului. (agerpres)

×
Subiecte în articol: deseuri delta dunarii