x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Categoric, nu se poate intra la facultate fără Bacalaureat. Sunt convins că nu presa răspândeşte aceste minciuni

Ponta: Categoric, nu se poate intra la facultate fără Bacalaureat. Sunt convins că nu presa răspândeşte aceste minciuni

14 Sep 2014   •   19:33
Ponta: Categoric, nu se poate intra la facultate fără Bacalaureat. Sunt convins că nu presa răspândeşte aceste minciuni
Sursa foto: Ponta: Categoric, nu se poate intra la facultate fără Bacalaureat. Sunt convins că nu presa răspândeşte aceste minciuni

Premierul Victor Ponta a respins, duminică, în mod categoric ideea privind admiterea la facultate fără Bacalaureat. Prezent la inaugurarea unei grădiniţe în comuna Dumbrăveni din judeţul Suceava, el a declarat că subiectul privind accesul la studii universitare fără diplomă de bacalaureat i se pare "o chestiune neserioasă".

"Categoric, nu se poate intra la facultate fără Bacalaureat şi aceste minciuni le-am auzit la oameni politici. Sunt convins că presa nu le răspândeşte", a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la Şcoala de vară a PMP desfăşurată în staţiunea Mamaia, că intrarea la facultate fără Bacalaureat este o soluţie "proastă" şi "necinstită".

Ordonanţa de Urgenţă nr. 49/2014 şi Metodologia-cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar nu permit accesul fără Bacalaureat la studiile superioare, a declarat şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu. "Cele două documente nu modifică în niciun fel condiţiile de acces la studiile superioare. Condiţia esenţială, respectiv promovarea examenului de Bacalaureat, rămâne fundamentală pentru admiterea absolvenţilor de liceu la cursurile organizate de universităţile de stat sau de cele private", a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat remis presei.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta facultate bacalureat