x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre manualele scolare: Dacă există vreo greșeală din partea Ministerului Educației, voi lua măsuri

Ponta, despre manualele scolare: Dacă există vreo greșeală din partea Ministerului Educației, voi lua măsuri

13 Sep 2014   •   17:40
Ponta, despre manualele scolare: Dacă există vreo greșeală din partea Ministerului Educației, voi lua măsuri

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă la Sinaia că va lua măsuri "fără nici un fel de ezitare" dacă există nereguli sau greșeli din partea Ministerului Educației în ceea ce privește licitațiile pentru manuale.

"Dacă există vreo neregulă sau ceva greșeală din partea ministerului, cu siguranță voi lua măsuri fără nici un fel de ezitare", a declarat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că este pentru prima dată după 10 ani când se fac manuale noi, arătând că este o reformă profundă pe care și-a asumat-o, în ciuda campaniei electorale.

"Am fost de acord cu această reformă profundă și cu faptul că, deși e an electoral și tot felul de politruci folosesc acest subiect, să facem această reformă", a afirmat premierul.

Ponta a arătat că este "extrem de deranjant" faptul că unele persoane se folosesc de acest subiect și a făcut apel din nou la președintele PNL Klaus Iohannis să nu mai folosească copiii în campania electorală, scrie Agerpres.

"Dânsul face ce face și tot la copii ajunge. Nu l-am văzut până acum să aibă vreo poziție legată de educație, nu îl văd în continuare și mai ales care e soluția. Ce ar face în locul nostru ? Nu ar respecta legea licitațiilor publice, nu le-ar mai da manuale noi, ar face el manualele mai bune?", a reiterat Victor Ponta.

Premierul a catalogat discursul lui Iohannius ca fiind extrem de populist, arătând că denotă o "mentalitate de politruc".

"Aș vrea să fac apel ca totuși în campania electorală să nu folosim în mod demagogic ca niște politruci un subiect atât de important până la urmă (...) Dacă l-aș întreba pe dl Iohannis care manual crede că e mai bun de clasa I, credeți că ar ști să răspundă? Habar nu are", a mai spus premierul.

Victor Ponta a arătat că bătălia pentru modernizarea școlii românești trebuie dată până la capăt. "Sigur că unii vor pierde bani, unii vor pierde niște privilegii pe care el au de zeci de ani, numai ei să facă manuale, dar trebuie să dăm această bătălie dacă vrem să modernizăm școala românească", a concluzionat premierul.

Premierul Victor Ponta a participat la conferința internațională "Agricultura, resursă de dezvoltare în spațiul european" organizată de Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurala al PC, la Sinaia.

×