x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre seismele din Galaţi: Specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva

Ponta, despre seismele din Galaţi: Specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva

03 Oct 2013   •   11:49
Ponta, despre seismele din Galaţi: Specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva

Seismele din zona Galaţi, un fenomen natural, sunt monitorizate cu toţi specialiştii aflaţi la dispoziţie, iar Prefectura şi Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă sunt pregătite "pentru orice fel de situaţie", a declarat premierul Ponta, adugând însă că specaliştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva.

El a precizat că a primit, joi dimineaţa, o informare din partea specaliştilor aflaţi în zonă, dar că mai mult de atât nu au putut nici aceştia să îi spună.

"Ceea ce se poate face este monitorizarea permanentă, elaborarea unor scenarii tehnice privind cauza - este vorba de ultimele inundaţii, creşterea nivelului pânzei freatice - şi sunte pregătiţi dacă se întâmplă ceva. Este ceva cu totul şi cu totul nou, nu există un precedent în România", a spus Ponta.

El a mai spus că, deocamdată, nu se pune cazul unei evacuări.

Luni, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat, pentru Mediafax, că nu este prima dată când se înregistrează multe cutremure într-un interval scurt în zona Galaţi şi că acolo au fost instalate, pentru două săptămâni, trei staţii seismice. Constantin Ionescu a apreciat că seismele din ultima săptămână de la Galaţi se încadrează în activitatea tectonică normală şi nu pot fi, deocamdată, corelate cu alte activităţi.

×
Subiecte în articol: cutremure galaţi Victor Ponta