x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, după întâlnirea cu Leancă și Barroso, la Bruxelles: Republica Moldova merită un regim liberalizat de vize cu UE

Ponta, după întâlnirea cu Leancă și Barroso, la Bruxelles: Republica Moldova merită un regim liberalizat de vize cu UE

15 Noi 2013   •   13:06
Ponta, după întâlnirea cu Leancă și Barroso, la Bruxelles: Republica Moldova merită un regim liberalizat de vize cu UE

Întâlnirea dintre premierul Republicii Moldova și prim-ministrul unei țări a Uniunii Europene este un mesaj foarte puternic pentru importanța Parteneriatului Estic și un semn de viziune, a declarat premierul României, Victor Ponta, astăzi, la Bruxelles, într-o conferință de presă comună cu omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă, și cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Într-adevăr, Moldova, ca și toate celelalte țări care fac parte din Parteneriatul Estic, poate fi sprijinită de țări deja membre pentru a-și face un parcurs mai rapid și mai eficient al integrării europene. Sunt onorat să particip la această întâlnire alături de primul ministru al Moldovei, dl Leancă, o personalitate politică proeuropeană, care și-a angajat guvernul în mod clar și hotărât pe calea integrării europene", a afirmat premierul Ponta.

"Republica Moldova și-a respectat angajamentele și merită un regim liberalizat de vize cu UE. România va continua să acorde sprijin necondiționat Republicii Moldova în parcursul european. Este o datorie a noastră să ne implicăm în prima linie în acest proces", a mai spus Victor Ponta.

La rândul său, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a anunțat că CE va propune la Summitul de la Vilnius anularea regimului de vize pentru moldoveni.

"Concluzia raportului Comisiei Europene este că Republica Moldova respectă toate etaloanele stabilite. La următorul Summit al Parteneriatului Estic vom propune ridicarea regimului de vize", a declarat oficialul european.

Republica Moldova a iniţiat dialogul privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană în luna iunie a anului 2010.

×