x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, după întâlnirea cu FMI: "Estimarea de creştere economică a fost depăşită cu peste un punct procentual"

Ponta, după întâlnirea cu FMI: "Estimarea de creştere economică a fost depăşită cu peste un punct procentual"

04 Feb 2014   •   13:08
Ponta, după întâlnirea cu FMI: "Estimarea de creştere economică a fost depăşită cu peste un punct procentual"

Premierul Victor Ponta a prezentat, astăzi, câteva dintre concluziile delegației FMI prezente în România. "În urma vizitei de evaluare, delegația FMI a constatat că estimarea de creștere economică pentru 2013 este de 2,8%. Vă reamintesc că am pornit la începutul anului cu o estimare de 1,6%. Nu doar că am respectat-o, ci am depășit-o cu peste un punct procentual", a declarat premierul.

Victor Ponta a spus că stabilitatea economică a făcut ca inflația să scadă.

"S-a reliefat faptul că dobânda la datoria publică a scăzut la cel mai mic nivel istoric", a precizat premierul.

"Vreau să reliefez că pentru această creștere economică avem nevoie să menținem nivelul ridicat de absorbție al fondurilor europene, care a ajuns la 34%. Este, fără îndoială, cea mai importantă schimbare pozitivă în ceea ce privește partea economică", a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a precizat că cele două forme de creditare cu garanție guvernamentală, Prima Casă și creditul pentru firmele care creează cel puțin 20 de locuri de muncă, sunt foarte importante, iar ele vor duce la creșterea creditării și consumului.

"Patru din cele cinci criterii de performanță au fost îndeplinite. Cel privitor la reducerea deficitului bugetar nu a fost constatat din cauza întârzierii scrisorii de intenție", a mai spus Victor Ponta, care a precizat că și ce de-al cincilea criteriu să fie confirmat în perioada următoare.


×