x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta îi ameninţă pe poştaşii-grevişti: "Poate punem pensiile pe carduri..."

Ponta îi ameninţă pe poştaşii-grevişti: "Poate punem pensiile pe carduri..."

14 Mai 2013   •   17:30
Ponta îi ameninţă pe poştaşii-grevişti: "Poate punem pensiile pe carduri..."

Premierul Ponta a criticat dur protestul angajaţilor Poştei Române, pe care i-a acuzat că se răzbună pe pensionari.

"Am văzut problema de la Poşta Română, noi am preluat Poşta nu doar în faliment, ci şi cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere. încercăm să salvăm Poşta Română şi să avem o privatizare de succes. Înţeleg temerea celor de la Poşta Română, pe de altă parte să nu duci pensiile oamenilor este absolut inadmisibil şi inacceptabil. Nu au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care-l înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari. În primul rând, e nedrept faţă de pensionari, iar în al doilea rând Poşta Română mai trăieşte în special prin faptul că noi, Guvernul, continuăm să plătim pensiile prin poştă, altfel le punem pe carduri, ori nu cred că pot să facă asemenea gesturi la adresa pensionarilor", a spus Ponta.

Premierul a admis că nu doreşte să se gândească la o altă soluţie de transmitere a pensiilor, deoarece aceasta ar însemna că jumătate dintre angajaţii Poştei ar fi disponibilizaţi şi "nu cred că asta îşi doresc".

Pe de altă parte, liderul sindical Matei Brătianu a declarat că Poşta Română ar putea să disponibilizeze în acest an 4.000 din totalul de 32.000 de salariaţi, ca urmare a scăderii volumului de prestaţii poştale, numărul fiind estimativ şi calculat în baza normativului de activitate din 2011.

Societatea nu poate achita salarii compensatorii, întrucât pe baza veniturilor estimate pentru acest an compania poate plăti salariile celor 32.000 de angajaţi până la 30 septembrie.

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, care este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii.

×
Subiecte în articol: greva poşta romănă postasi pensii card