x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Ministerul Economiei a retras de pe site proiectul privind disponibilizările din energie

UPDATE. Ministerul Economiei a retras de pe site proiectul privind disponibilizările din energie

28 Feb 2013   •   10:26
UPDATE. Ministerul Economiei a retras de pe site proiectul privind disponibilizările din energie
Sursa foto: antena3.ro
UPDATE 11:18 - Ministerul Economiei a retras de pe site-ul instituţiei proiectul vizând restructurarea sau reorganizarea unor companii de stat. Premierul Victor Ponta îi ceruse ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă proiectul şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Executivului.

............

Guvernul a emis o notă prin care anunță că Executivul nu a discutat și nici nu a aprobat programul de disponibilizări în 16 companii de stat din energie, singurul proiect susţinut fiind unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116 din 2006.

"Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului şi nu este susţinut de acesta. Primul-ministru i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului", informează Executivul.

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind "protecția socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării și reorganizării unor societăți naționale, regii autonome, companii naționale și societăți comerciale cu capital majoritar de stat, precum și a societăților comerciale și regiilor autonome subordonate autorităților administrației publice locale" a fost publicat pe site-ul Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, la Guvern, că este autorizat să declare doar că Executivul prelungeşte o serie de termene şi nu va efectua "disponibilizări ample" de personal în companii de stat, dar a precizat că din 1990 nu a existat vreun an fără concedieri şi nu vrea să se creadă că anul 2013 "va fi diferit". El a precizat că proiectul pregătit prelungeşte o serie de termene aprobate în 2006 şi extinse ulterior, în 2009, pentru protecţia socială a angajaţilor disponibilizaţi. Ministrul a amintit în acelaşi timp că fiecare caz de restructurare va presupune o hotărâre de guvern.

×