x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, la deschiderea anului şcolar: Fără triada profesor, elev, părinte nu putem construi nimic temeinic în educaţie

Ponta, la deschiderea anului şcolar: Fără triada profesor, elev, părinte nu putem construi nimic temeinic în educaţie

15 Sep 2014   •   10:09
Ponta, la deschiderea anului şcolar: Fără triada profesor, elev, părinte nu putem construi nimic temeinic în educaţie

Premierul Victor Ponta le-a urat profesorilor, elevilor şi părinţilor un an şcolar plin de împliniri. "Urez tuturor educatorilor, elevilor şi părinţilor un an şcolar plin de împliniri şi îi asigur că împreună cu Guvernul voi acorda toată atenţia de care are nevoie sistemul educaţiei de care depinde viitorul României!", a postat premierul pe blogul său.

Ponta mai scrie că ziua de 15 septembrie reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare părinte.

"Ziua de 15 septembrie este pentru mine si pentru milioane de parinti din Romania o bucurie! Scoala a jucat si joaca un rol central in viata fiecarei generatii. Ca om politic trebuie sa adaug bucuriei preocuparea pentru viitorul sistemului national de educatie si responsabilitatea fata de deciziile care il influenteaza.

Nicio placere egoista si nicio avere materiala nu pot inlocui bucuria pe care o simte parintele care isi trimite copilul la scoala, avand certitudinea ca aceasta este sansa sa in viata.

Prea multele reforme incepute si neterminate au fragmentat sistemul si, in destule parti ale sale, l-au golit de substanta. Educatia nu este o marfa ce poate fi tratata in logica pietei si inseamna mai mult decat o diploma.

Administrat de oameni nepriceputi, unii dintre ei pretinsi savanti care dispretuiau traditia si valorile scolii romanesti, invatamantul s-a scufundat lent, dar sigur. Taierea salariilor cadrelor didactice si campaniile pornite de la cel mai inalt nivel impotriva profesorilor au ipotecat viitorul scolii romanesti. Acum batalia noastra este una data pentru recastigarea increderii romanilor in sistemul educatiei publice​!​

Anul acesta incepem scoala cu ceva mai multe sperante. Am initiat reconstructia sistemului de valori pe care se bazeaza educatia publica, care sper sa repuna pe picioare invatamantul. Am dat un semnal – ca tinerilor valorosi trebuie sa li se acorde toata atentia si increderea.

Pentru viitor, vom regandi atat rolul invatamantului in societate, cat si relatia dintre profesor si elev. Familia trebuie sa devina un partener cu drepturi egale al scolii si al educatorilor. Fara triada profesor, elev, parinte nu putem construi nimic temeinic in educatie. Invatamantul este domeniul central de care va depinde modernizarea si dezvoltarea Romaniei", a mai scris Ponta pe blog.

×