x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Statul trebuie să plătească bugetarilor despăgubiri de 10 miliarde de lei pentru salariile tăiate cu 25%

Ponta: Statul trebuie să plătească bugetarilor despăgubiri de 10 miliarde de lei pentru salariile tăiate cu 25%

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   21:40
Ponta: Statul trebuie să plătească bugetarilor despăgubiri de 10 miliarde de lei pentru salariile tăiate cu 25%

Valoarea despăgubirilor pe care statul le are de plătit angajaţilor din sistemul bugetar, în baza hotărârilor judecătoreşti, după tăierea cu 25% a salariilor este de 10 miliarde de lei, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta.

Acesta a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune România TV, că din cele 10 miliarde, două miliarde trebuie achitate în acest an.

"Anul ăsta plătim două miliarde de lei pe procesele funcţionarilor, magistraţi, profesori, împotriva deciziilor luate de Guvernul Boc în 2009-2010. Noi plătim, că sunt hotărâri definitive şi irevocabile", a afirmat Ponta.

La rândul său, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat că plata despăgubirilor către bugetari, în baza deciziilor instanţelor de judecată, a făcut imposibilă majorarea salariilor în sistemul de stat.

"Creşterea fondului tot de salarii pe anul acesta a fost de 2,5 miliarde de lei, din care două miliarde pentru hotărâri judecătoreşti. Dacă nu ar fi fost aceste hotărâri judecătoreşti, salariile tuturor bugetarilor creşteau cu 7%", a declarat Liviu Voinea. 

×