x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Viteza şi alcoolul la volan trebuie sancționate aspru prin noul Cod Rutier

Ponta: Viteza şi alcoolul la volan trebuie sancționate aspru prin noul Cod Rutier

04 Oct 2013   •   11:08
Ponta: Viteza şi alcoolul la volan trebuie sancționate aspru prin noul Cod Rutier
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Premierul Victor Ponta a subliniat, vineri, necesitatea introducerii de sancțiuni aspre prin noul Cod Rutier care să restricționeze dreptul de a șofa în cazul celor care comit accidente grave soldate cu morți, referindu-se la cazul unei tinere în vârstă de 19 ani care a fost lovită chiar pe trecerea de pietoni, marți seară, pe bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari, de un șofer care consumase băuturi alcoolice.

 "Un eveniment cu adevărat tragic, care sfâșie inima oricărui părinte! Iată de ce viteza, alcoolul la volan, neacordarea priorității trebuie sancționate mai aspru prin noul Cod rutier! Nu e vorba de bani și amenzi, ci de sancțiuni și de restricționarea dreptului de a reveni la volan. Vreau să le interzicem cât mai repede celor care încalcă legea și produc adevărate drame unor oameni nevinovați să revină imediat pe șosele!", a postat Victor Ponta pe Facebook.

Șoferul care a omorât-o, în urmă cu trei zile, pe trecerea de pietoni, pe fata de 19 ani din localitatea Târnăveni, județul Mureș, este cercetat în stare de libertate, după ce i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, a declarat, astăzi, pentru Agerpre, Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

El a spus că în urma incidentului care a avut loc în zona bulevardului Iuliu Maniu, în jurul orei 20,30, tânăra a fost grav rănită la cap, fiind apoi transportată la Spitalul Universitar unde a și decedat în noaptea de marți spre miercuri.

Șoferul care a ucis-o pe fata chiar pe trecerea de pietoni conducea o mașină Dacia Logan care aparține firmei la care lucrează, o societate comercială cu specific auto din Capitală.

În momentul în care polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

×