x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pop corn, da?

Pop corn, da?

de Magda Marincovici    |    01 Apr 2012   •   16:43

Pop corn si antioxidanti. Iata in esenta ce a sustinut Joe Vinson de la Universitatea Scranton (Pennsylvania) la ultima intalnire a Societatii Americane de Chimie de la San Diego. Floricelele din boabe de porumb contin mai multi antioxidanti, in special polifenoli, decat unele fructe si legume. Specialistul american sustine ca polifenolii sunt mult mai concentrati in pop corn, deoarece acesta contine doar 4% apa, comparativ cu fructele si legumele in care antioxidantii plutesc in 90% apa. Pentru doctorul Vinson, floricele sunt snack-ul perfect, daca acestea sunt pregatite intr-o tigaie cu putin ulei si nu la microunde. Fara unt, sare sau caramel.

Invitatie in Zona Gri

2 aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului in Zona Gri amenajata in Parcul Unirii intre orele 11 si 18. Zona Gri este o zona “de frontiera in Capitala, in care bucurestenii pot sa sustina cauza persoanelor cu autism care nu pot milita singure, facandu-si un pasaport de cetatean gri si semnand petitia pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati, disponibila AICI

Actiunea face parte dintr-un proiect care are ca scop cresterea sanselor de integrare sociala si, ulterior, de acces pe piata muncii, a copiilor si tinerilor afectati de autism, prin diagnosticare precoce si beneficierea de servicii si programe de recuperare si asistenta specializata.

×