x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 4.000 de poştaşi protestează în faţa Guvernului. "23.000 de salariaţi trăiesc cu venituri între 500 şi 1.200 de lei, cu tot cu sporuri şi tichete de masă"

4.000 de poştaşi protestează în faţa Guvernului. "23.000 de salariaţi trăiesc cu venituri între 500 şi 1.200 de lei, cu tot cu sporuri şi tichete de masă"

de Agerpres    |    11 Mai 2014   •   10:58
4.000 de poştaşi protestează în faţa Guvernului. "23.000 de salariaţi trăiesc cu venituri între 500 şi 1.200 de lei, cu tot cu sporuri şi tichete de masă"

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ protestează, duminică dimineaţă, în faţa sediului Guvernului, conform informaţiilor Jandarmeriei.

'Vreau să lămurim un lucru, să nu existe dubii. Mulţumim Guvernului României, dar nu uităm că tot Guvernul României ne-a adus o pacoste pe cap, pe Ion Smeeianu. Trebuie să recunoaştem că Guvernul a făcut şi lucruri bune pentru Poştă: nu a mai numit directori politici la judeţe. 22.380 de salariaţi lucrează în Poşta Română, la ora actuală, fără de care instituţia Poştei nu există. Când a venit paraşutatul la Poşta Română, în mai 2012, existau 33.000 de salariaţi, deci a ras câteva mii de angajaţi. La ora actuală, 23.000 de salariaţi trăiesc cu venituri lunare între 500 şi 1.200 de lei, cu tot cu sporuri şi tichete de masă', a declarat, în deschiderea mitingului, Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

Potrivit organizatorilor, acţiunea de protest organizată în Piaţa Victoriei urmează să se încheie la ora 12,00. La protest sunt prezenţi reprezentanţi ai sindicatului din ţară, precum Suceava, Neamţ, Ialomiţa, Bucureşti.

Protestatarii solicită, în principal, demiterea directorului general al Companiei Naţionale 'Poşta Română' /CNPR/, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe, dar şi acordarea unei creşteri salariale egale cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, tuturor salariaţilor, începând cu data de 1 iunie.

Conform calendarului de proteste anunţat, marţi, 6 mai, de către Matei Brătianu, preşedintele SLPR, în data de 13 mai va fi declanşată greva japoneză în toată ţara, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul CNPR, începând cu ora 10,00.

O măsură extremă de protest a fost anunţată pentru data de 19 mai, când liderii de sindicat, alături de reprezentaţi din structurile de conducere, vor intra în greva foamei, în cazul în care autorităţile competente ale statului vor ignora solicitările sindicatului.

×
Subiecte în articol: poşta romănă protest posta