x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul Capitalei anunță schimbări în carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov

Prefectul Capitalei anunță schimbări în carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov

14 Mar 2021   •   21:07
Prefectul Capitalei anunță schimbări în carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov
Sursa foto: Lucian Alecu

Alin Stoica, noul prefect al Capitalei, a declarat că sunt discuții despre eventuale măsuri de restricții luate împreună cu autoritățile din Ilfov în privința numărului crescut al cazurilor de coronavirus.

„Ne vom uita pe date și pe previziuni și, dacă ajungem la concluzia că ne ducem spre carantinare, vom vedea dacă este cazul să luăm niște măsuri suplimentare care să prevină ajungerea acolo. 

Încercăm sa prevenim carantinarea orașului. Zilele următoare vom discuta cu DSP și alți factori să vedem dacă se impun măsuri. Nu am prăgatit un set de măsuri, ne vom uita pe date și, dacă setul de date arată că ne îndreptăm spre carantinare, să vedem ce măsuri am putea lua care să prevină ajungerea acolo.

Ar trebui să avem o discuție cu autoritățile din Ilfov, să ne pregătim împreună. Daca luam măsuri doar în București e posibil să nu fie neaparat eficiente dacă Ilfov nu ia aceleași măsuri. E posibil să fie măsuri pe regiune, dar propunerile vor veni de la DSP.

Masura carantinarii nu e luată de prefect, e aplicata cand este propusa. Vreau sa discut cu toate autoritatile. Da, una din discutii este daca impreuna cu Ilfov putem lua masuri impreuna. Nu am pregatit o serie de masuri. Masurile pe care urmeaza sa le discutam le vom discuta impreuna cu specialiștii”, a declarat prefectul Capitalei, duminică seara, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: carantinare bucuresti