x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectura Capitalei: Cinci comisii mixte vor controla centrele rezidențiale

Prefectura Capitalei: Cinci comisii mixte vor controla centrele rezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   15:30
Prefectura Capitalei: Cinci comisii mixte vor controla centrele rezidențiale
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Cinci comisii mixte vor verifica în această săptămână centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și cele destinate copiilor, a anunțat luni Prefectura Capitalei.

Sub coordonarea prefectului Diana-Anca Artene, luni dimineața, toate instituțiile publice cu atribuții de control de pe raza Municipiului București s-au reunit la sediul Prefecturii pentru o ședință operativă.

Au participat reprezentanți ai: Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Generale de Poliție și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii”.

În cadrul întâlnirii a fost stabilită procedura de lucru pentru verificarea celor 207 centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor care sunt funcționale, în acest moment, pe teritoriul Capitalei.

„Concret, în perioada 10.07 – 16.07.2023, 5 comisii mixte de control vor derula acțiuni de verificare ce vor avea drept scop identificarea tuturor problemelor existente la nivelul acestor centre rezidențiale, destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor care sunt funcționale, în acest moment, pe teritoriul Municipiului București. În cazul în care, pe parcursul desfășurării acțiunilor de control, se vor constata aspecte care sunt de natură penală, Instituția Prefectului – Municipiul București va sesiza Direcția Generală de Poliție a Municipiului în vederea dispunerii cercetărilor de către organele judiciare”, a transmis Prefectura Capitalei.

(sursa: Mediafax)

 

×