x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, este în România. Tranzitul cerealelor, pe agenda întâlnirii cu Marcel Ciolacu

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, este în România. Tranzitul cerealelor, pe agenda întâlnirii cu Marcel Ciolacu

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   09:15
Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, este în România. Tranzitul cerealelor, pe agenda întâlnirii cu Marcel Ciolacu
Sursa foto: Hepta

Premierii Ucrainei și României, Denîs Șmîhal, respectiv Marcel Ciolacu, se întâlnesc, vineri, la București. Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Șmîhal este deja în România și se îndreaptă spre Capitală.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Denîs Șmîhal și Marcel Ciolacu vor discuta, în cadrul întrevederii, despre ajutorul dat de România Ucrainei, în contextul războiului.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a confirmat, vineri, întâlnirea pe care o are omologul ucrainean Denîs Șmîhal și a spus că premierul Ucrainei este deja pe teritoriul României.

Ciolacu a spus că va discuta cu Denîs Șmîhal aspecte care țin de securitatea regională în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

„Vom aborda și eforturile noastre, ale României, în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene pentru asigurarea accesului la hrană din acesrt moment la nivel mondial, dar și chestiuni care țin de agenda bilaterală pentru protejarea fermierilor români și a drepturilor minorităților române din Ucraina”, a spus premierul român.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cilacu

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Denîs Șmîhal Marcel Ciolacu