x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Chinei a ajuns în România. Li Keqiang a fost întâmpinat de Victor Ponta

Premierul Chinei a ajuns în România. Li Keqiang a fost întâmpinat de Victor Ponta

25 Noi 2013   •   13:05
Premierul Chinei a ajuns în România. Li Keqiang a fost întâmpinat de Victor Ponta
UPDATE 13:47 - Premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, a ajuns la Palatul Victoria.

Din delegația care îl însoțește la Palatul Victoria pe șeful guvernului de la Beijing fac parte Wang Yi, ministrul Afacerilor Externe, Xu Shaoshi, ministrul Comisiei naționale pentru dezvoltare și reformă, Lou Jiwei, ministrul Finanțelor, Gao Hucheng, ministrul Comerțului, Xiao Jie, secretar general adjunct al Consiliului de Stat, Ning Jizhe, director al Oficiului de cercetare al Consiliului de Stat, Huo Yuzhen, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, Song Tao, ministru adjunct al MAE chinez, secretar general al Secretariatului pentru Cooperarea dintre China și țările Europei Centrale și de Est, Shi Gang, șeful Cancelariei primului-ministru.
...........................................

Premierul cinez Li Keqiang a ajuns în România, aeronava oficială aterizând pe Aeroporul Internaţional Henri Coandă la ora 13.00. Premierul Chinei a fost întâmpinat la aeroportul Henri Coandă de către omologul său român, Victor Ponta. Li este însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală şi de oameni de afaceri. Aceasta este prima vizită în România a unui premier chinez, după 19 ani.
Premierul roman Victor Ponta l-a asteptat pe premierul Li Keqiang pe aeroport. - See more at: http://www.mondonews.ro/moment-istoric-premierul-chinei-a-ajuns-la-bucuresti/#sthash.bxPSJXMZ.dpuf


Cei doi şefi de guvern vor merge împreună la Palatul Victoria, unde vor avea o discuţie legată de stadiul relaţiilor politice şi economice dintre cele două state şi vor asista la semnarea mai multor documente de cooperare bilaterală în domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi culturii. Va fi adoptată şi o Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale. Miercuri, premierul Li Keqiang va fi primit de preşedintele Traian Băsescu, va avea întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi va susţine un discurs în Parlament.

Premierul chinez se va afla în România în perioada 25-28 noiembrie.

Marţi, România organizează a doua reuniune la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, la care vor participa 16 şefi de guvern. Aceasta este a doua reuniune a şefilor de guverne din ţările Europei Centrale şi de Est şi China, după cea organizată anul trecut la Varşovia. Cu acest prilej, va fi organizată şi a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est, la care 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comerţului de la Beijing, schimburile comerciale între China şi România s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, în primele 10 luni ale anului 2013. Investiţiile chineze în România sunt în valoare de 160 de milioane de dolari, în timp ce investiţiile româneşti în China sunt de 280 de milioane de dolari.

Exporturile româneşti în China au crescut de la 360 de milioane de dolari, în 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.


×