x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președinta Ungariei, Katalin Novák, vine astăzi în România, la pelerinajul Rusaliilor Catolice de de la Șumuleu Ciuc

Președinta Ungariei, Katalin Novák, vine astăzi în România, la pelerinajul Rusaliilor Catolice de de la Șumuleu Ciuc

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   09:50
Președinta Ungariei, Katalin Novák, vine astăzi în România, la pelerinajul Rusaliilor Catolice de de la Șumuleu Ciuc
Sursa foto: Hepta

Președinta Ungariei, Katalin Novák, va efectua o vizită de două zile în România, zona Ținutului Secuiesc, în 27 și 28 mai, urmând să participe, de asemenea, la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și să viziteze Sfântu Gheorghe, potrivit szekelyhon.ro.

Președinta Ungariei, Katalin Novák efectuează o vizită de două zile în Ținutul Secuiesc, în weekendul în care are loc cel mai mare pelerinaj catolic de Rusalii din Europa Centrala si de Est., la Șumuleu Ciuc.

În timpul vizitei sale în Ținutul Secuiesc, Katalin Novák va vizita, de asemenea, Biserica Crucii din Șumuleu Ciuc, sâmbătă, 27 mai, la ora 16:00, potrivit programului oficial.

Duminică, ea va participa la inaugurarea părții noi a școlii elementare reformate din Sfântu Gheorghe, de la ora 12:00, iar mai târziu, tot la Sfântu Gheorghe, la inaugurarea căminului de bătrâni, la ora 14:00.

În ultimii ani, a devenit o tradiție ca șeful statului maghiar să viziteze România în timpul sărbătorii de la Șumuleu Ciuc.

Fostul președinte János Áder, împreună cu soția sa, Anita Herczeg, a participat în fiecare an la slujba de la Șumuleu Ciuc.

Peste 300.000 de persoane sunt aşteptate să participe, sâmbătă, la marele pelerinaj de Rusaliile Catolice, de la Şumuleu Ciuc, potrivit estimărilor primarului municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×