x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, reţinut pentru 24 de ore

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, reţinut pentru 24 de ore

24 Iul 2015   •   22:33
Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, reţinut pentru 24 de ore
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a ajuns, vineri seara, în Arestul Poliţiei Timiş, după câteva ore de audieri la DNA Timişoara, el fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant vineri de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită.

Procurorii DNA au găsit asupra lui Ioţcu un plic conţinând 10.000 de euro, bani pe care acesta i-a primit cu titlu de mită de la un om de afaceri pentru cumpărarea din bani publici a unor instrumente medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În momentul în care a văzut procurorii, Ioţcu a aruncat plicul cu bani pe capota autoturismului său, susţinând că nu ştie cum a ajuns plicul cu bani în maşina sa.

De menţionat că înainte cu trei zile, Nicolae Ioţcu a fost filmat în timp ce primea de la acelaşi om de afaceri, suma de 35.000 de lei, flagrantul fiind operat la fel ca şi cel de astăzi, de DNA Timişoara în colaborare cu SRI.

După aproape patru ore şi jumătate, timp în care procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au percheziţionat locuinţa din comuna Vladimirescu a lui Ioţcu, acesta a fost adus la audieri la DNA Timişoara.

La solicitarea lui Ioţcu, la percheziţia domiciliară a asistat şi avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ, acesta urmându-l şi la Timişoara, pentru a-i acorda asistenţă juridică în timpul audierilor.

În paralel cu percheziţia domiciliară, a fost percheziţionat şi biroul lui Ioţcu din incinta clădirii Consiliului Judeţean Arad.

Nicolae Ioţcu se află la al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, ocupând această funcţie din 2008. Şi-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat. În numai un an a devenit vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret, iar în 1999 a ajuns şeful OTD Arad. În 2001, Nicolae Ioţcu devine vicepreşedinte în Organizaţia Judeţeană a PD Arad, iar în 2005 a devenit secretar general al PD Arad. În anul 2014 a candidat la preşedinţia PD Arad, pierzând alegerile în favoarea lui Gheorghe Falcă. A fost senator în perioada 2004 - 2008.

AGERPRES  

×