x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Brăila, anchetat de ANI pentru conflict de interese

Preşedintele CJ Brăila, anchetat de ANI pentru conflict de interese

21 Sep 2011   •   06:32
Preşedintele CJ Brăila, anchetat de ANI pentru conflict de interese

Gheorghe Stancu Bunea este acuzat de Agentia Nationala de Intergritate (ANI) ca a atribuit contracte in valoare de 640.000 de euro firmei sale. Presedintele Consiliului Judetean Braila ar fi atribuit cinci contracte de lucrari la drumuri publice si in spatii medicale catre o firma la care el este actionar.

ANI cere acum anularea contractelor. Potrivit legii, demnitarii gasiti vinovati de conflict de interese risca sa ramana fara functie si pot avea interdictie de detine o functie publica pe o perioada de trei ani.

"Nu ma simt nici in incompatibilitate si nici in conflict de interese"

Presedintele Consiliului Judetean Braila a declarat ca nu este speriat de subiectul ANI pentru ca nu este nici in stare de incompatibilitate si nici in conflict de interese.

"Nu ma simt nici in incompatibilitate si nici in conflict de interese. Atata timp cat licitatiile sunt publice si eu, Gheorghe Bunea Stancu, nu sunt actionar direct la Concivia, nu am nicio problema din punctul acesta de vedere. E un subiect legat probabil de apropierea alegerilor. Nu stiu despre ce este vorba in acest raport al ANI, pentru ca eu nu l-am primit. Eu nu sunt speriat de lucrurile astea. Probabil ca asta se urmareste. Daca se doreste ca anumite persoane, printre care si eu, sa nu mai candidam in anumite perioade, nu e nicio problema, dar mai bine sa ni se spuna direct 'domnule, nu mai e bine sa candidati, o sa candidam noi", a afirmat Stancu, potrivit Agerpres.

Presedintele CJ a precizat ca, deocamdata, nu poate spune daca va contesta sau nu acest raport al ANI, de vreme ce nu se afla in posesia lui, dar ca, din relatarile presei, a inteles ca ar fi vorba despre contractele semnate de SC Concivia cu CJ Braila din 2008 si pana in prezent, care se cifreaza la 2.674.013,29 lei.

"Eu trebuie sa vad intai raportul. Poate este un raport favorabil, eu de unde sa stiu? Vreau sa il vad mai intai. Eu vreau sa cred ca ANI este o institutie serioasa si ca raportul relateaza lucruri concrete si corecte. Nu cred ca indiciile pot fi luate in calcul. Concivia este in cadrul grupului Bursagrirom inca din anul 2000, cu mult inainte de a fi eu in politica. Are foarte multi angajati si este principala firma de constructii din zona. Valoarea celor cinci contracte incheiate cu CJ, din 2008 pana la zi, este de doar 2,67 milioane lei, ceea ce inseamna foarte putin din ceea ce a scos CJ ca si licitatie. Eu nu sunt actionat la Concivia. Se confunda marfa cu ambalajul, adica profitul cu cifra de afaceri. Daca vorbim de profit, in niciun caz nu intra in buzunarul lui Stancu", a spus presedintele CJ Braila.

Presedintele CJ a interpretat aparitia comunicatului ANI ca o campanie de imagine, 'chiar daca negativa', facuta gratuit numelui sau si a precizat ca nu e rau acest lucru, mai ales ca il scuteste de niste costuri, avand in vedere apropiata campanie electorala.

"Eu sunt astazi intr-o situatie in care mi se face imagine. E drept, ca de data asta se incearca o imagine negativa. Dar cum, in Romania, imaginea, indiferent ca e negativa sau pozitiva, se numeste tot imagine, s-ar putea sa imi economiseasca niste bani, sa nu mai fac publicitate cum isi fac altii. O secunda, un minut la posturile de televiziune de informatii costa multi bani. Eu beneficiez de multe minute fara a plati. Sunt curios daca, dupa ce voi castiga, televiziunile vor acorda subiectului tot atatea minute cate au acordat acum", a mai spus Stancu.

×