x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Cosma a fost reţinut. Preşedintele CJ Prahova, acuzat de trafic de influenţă (VIDEO)

Mircea Cosma a fost reţinut. Preşedintele CJ Prahova, acuzat de trafic de influenţă (VIDEO)

11 Feb 2014   •   12:51
Mircea Cosma a fost reţinut. Preşedintele CJ Prahova, acuzat de trafic de influenţă (VIDEO)
Sursa foto: observatorulph.ro
UPDATE 15:50 - Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de DNA, el fiind scos cu cătuşe din sediul de la Ploieşti al instituţiei, după ce a fost audiat patru ore de procurori. Cosma a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie "prezentat în cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Mircea Cosma a fost audiat de DNA Ploieşti, alături de fiul său Vlad Cosma, împotriva acestora procurorii dispunând începerea urmăririi penale. Întrebat dacă se consideră vinovat, Mircea Cosma a răspuns la ieşirea din sediul DNA Ploieşti că 'Nu'.

UPDATE 15:15
- Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul Vlad Alexandru Cosma, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (trei acte materiale) şi urmărirea penală faţă de Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (trei acte materiale).

Citeşte comunicatul DNA


------------------------------------

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, sunt audiaţi marţi la sediul DNA Ploieşti.

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a confirmat pentru Agerpres că cei doi se află la sediul instituţiei, fiind audiaţi de procurori, însă a precizat că nu poate oferi date suplimentare cu privire la anchetă.

Lucrători din cadrul DNA Ploieşti au ridicat, săptămâna trecută, pentru a doua oară, o serie de documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, în dosarul în care Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, este acuzat de trafic de influenţă. "Au mai cerut documente în completarea celor ridicate anul trecut. (...) Nişte fişe de post ale unor angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean", a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Rebega.

El a precizat că fişele de post sunt ale unor angajaţi de la direcţiile Achiziţii, Economic şi Patrimoniu din cadrul CJ.

Întrebat dacă documentele ridicate au legătură cu acelaşi dosar în care au fost ridicate documente şi anul trecut, acesta a răspuns afirmativ.

Trei cutii cu documente au fost ridicate, anul trecut, în luna noiembrie, de la sediul CJ de către ofiţeri din cadrul DNA Ploieşti.

La acel moment, Laurenţiu Rebega a explicat că anchetatorii au cerut de la Serviciul Achiziţii şi de la Direcţia Economică documente care privesc relaţiile contractuale dintre CJ Prahova şi SC Star T&D şi că acţiunea procurorilor vizează dosarul în care Răzvan Alexe a fost arestat pentru trafic de influenţă.

Patronul acestei societăţi este cel care l-a denunţat pe Răzvan Alexe în dosarul în care este arestat pentru trafic de influenţă.

'În perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială - denunţător în cauză - sume de bani totalizând 5.204.005 lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de firma denunţătorului către SC Marconstruct Company SRL şi neexecutate în realitate de SC Marconstruct Company SRL, ci de firma denunţătorului', se arată într-un comunicat al DNA.

Răzvan Alexe este, de asemenea, inculpat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro.

×