x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima declaraţie dată Poliţiei de Huidu

Prima declaraţie dată Poliţiei de Huidu

de Mara Raducanu    |    Dan Cărbunaru    |    17 Oct 2011   •   21:00
Prima declaraţie dată Poliţiei de Huidu

Serban Huidu a declarat ieri, in fata anchetatorilor, ca masina pe care o conducea ar fi derapat in timp ce se deplasa pe sensul sau de mers. Surse judiciare au declarat pentru Jurnalul National ca Huidu sustine ca, la intrarea in curba, Mercedesul ar fi pierdut aderenta pe rotile din spate, iar acea parte s-ar fi deplasat in stanga, in conditiile in care curba era la dreapta. Incercand sa redreseze masina, soferul ar fi tras stanga de volan, moment in care a patruns pe contrasens si a avut loc impactul. Din acel moment, Serban Huidu spune ca nu isi mai aminteste nimic, pentru ca s-a declansat sistemul de siguranta si a explodat airbagul.

In aceste conditii, anchetatorii cred ca viteza neadaptata ar fi stat la originea accidentului. Viteza insa nu se poate stabili decat in urma ex­pertizei, in functie de modul in care s-au comprimat cele doua masini, de greutatea acestora si de compunerea fortelor.

Martori care circulau in masini aflate in spatele Loganului lovit de Huidu ar fi declarat ca au observat Mercedesul intrand pe contrasens, fara a putea da alte detalii. Pe de alta parte, sotia lui Huidu ar fi declarat anchetatorilor ca nu a observat ce s-a intamplat, pentru ca citea o carte, in timp ce bona a spus ca se ocupa de copii.

Acestea au fost primele audieri, cele preliminare, au mai declarat pentru Jurnalul National surse din IGP. Huidu va fi reaudiat, urmand sa se efectueze si schita accidentului, obligatorie in astfel de cazuri. Realizatorul tv nu ar fi invocat, in aceasta prima faza a investigatiilor, ca ar fi luat medicamente care sa ii afecteze capacitatea de a sofa.

"Este un om socat"
Serban Huidu a parasit spitalul din Brasov ieri, in jurul orei 14:00, in timpul conferintei de presa sustinute de me­dici, cel mai probabil cu o masina pri­vata adusa de familie. Directorul me­dical al Spitalului Judetean Brasov a spus ca realizatorul tv are un traumatism cranian minor, grad I, si o contuzie toracica, insa starea sa este buna, precizand insa ca starea psihica a acestuia este "mai dificila". "Este un om socat, care se simte vinovat", a precizat medicul. Sotia reali­za­torului tv a fost preluata ieri de la Spi­talul Judetean Brasov, in jurul orei 14:40, de o ambulanta privata, care o va transporta la Spitalul Uni­ver­sitar din Capitala. Cristina Huidu a fost adusa la Salvare intr-un carucior. Bona copiilor lui Huidu a fost preluata de o autosanitara a Serviciului Judetean de Ambulanta Brasov si va fi dusa la Spitalul Universitar Bucuresti, unde este transportata si Cristina. Potri­vit medicilor, bona a suferit un traumatism cranio-cerebral, o contuzie la coloana cervicala, o contuzie toracica si un traumatism la genunchi, fiind necesara in continuare monitorizarea sa medicala
.
Variante luate in calcul
Referitor la posibilele cauze ale producerii accidentului de duminica, Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere, a conturat cateva dintre posibilele variante. Prima: masina lui Huidu a derapat si a ajuns pe contrasens, producandu-se coliziunea oarecum frontala, pentru ca un autoturism este avariat pe partea dreapta, iar unul pe partea stanga. El a spus ca cea de-a doua varianta este depasirea nere­gulamentara. Alte ipoteze luate in calcul sunt "taierea unei curbe" si starea teh­nica a masinii. "Sunt multe intre­ba­ri la care nu putem sa raspundem acum. Expertiza tehnica a masinii va lamuri mai multe aspecte legate de viteza cu care se deplasa acesta si de starea tehnica a masinii", sustine Dinita. Seful de la Rutiera a mai afirmat ca "intra in discutie si partea medicala, dar acest aspect nu tine de Politia Rutiera".

"Cazierul" rutier al "carcotasului"
Serban Huidu a fost sanctionat in luna august cu sase puncte de amenda pentru depasirea vitezei legale cu aproape 50 de kilometri in aceeasi zona in care a produs accidentul de duminica, potrivit lui Lucian Dinita, sefului Politiei Rutiere. Mai exact, in luna august, Serban Huidu a fost depistat conducand masina cu o viteza de aproximativ 99 de kilometri la ora in zona in care a avut loc accidentul de duminica. Di­nita a mai spus ca Serban Huidu a primit de-a lungul timpului

14 sanc­tiuni de la politistii rutieri, in 2005 si in 2009 fiindu-i suspendat permisul de condu­cere. Seful Directiei Rutiera a precizat ca Huidu a avut permisul suspendat in 2009 pentru de­pasire neregulamentara si in 2005 pentru ca nu a respectat culoarea rosie a semaforului.

Exista si intrebari legate de zona in care s-a produs tragedia. Daca este "in­semnata" de astfel de grozavii ru­tiere, daca "te imbie" sa conduci cu vi­teza sau daca vorbim pur si simplu despre o zona-capcana pentru con­du­catorii auto. Surse din cadrul Po­li­tiei Brasov au declarat pentru Jurnalul National ca nu este o zona in care sa se intample multe accidente rutiere grave. "In ultima perioa­da nu au existat accidente rutiere grave in zo­na respectiva. Da, este o zona des­tul de periculoasa, dar tocmai asta pune in garda soferii sa circule mai atent. Numai cine forteaza acolo poa­te sa fie accidentat."

Statistica accidentelor rutiere in Brasov
● Accidente grave in anul 2009: 268
● Morti in accidente rutiere 2009: 63
● Raniti grav in accidente rutiere: 249

● Accidente grave in 2010: 254
● Morti in accidente rutiere 2010: 55
● Raniti grav in accidente 2010: 226

● Accidente grave 2011: 228
● Morti in accidente 2011: 42
● Raniti grav 2011: 221

● Pe DN13: 19 accidente grave – 9 morti, 17 raniti grav
● Pe DN 11: 15 accidente rutiere, 7 morti, 15 raniti grav

×