x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima parcare construită în Bucureşti în ultimii 22 de ani

Prima parcare construită în Bucureşti în ultimii 22 de ani

de Iulia Barbu    |    15 Noi 2012   •   18:50
Prima parcare construită în Bucureşti în ultimii 22 de ani
Are 425 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri pentru motociclete.
Bucureştiul a mai făcut un pas către statutul de capitală europeană. Parcarea de la Universitate şi-a primit primii oaspeţi. Are trei niveluri şi o capacitate de 425 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Parcarea este dotată cu tehnologie de ultimă oră, având cel mai modern sistem de automate de plată, dar şi sistemul de citire automată a plăcuţelor de înmatriculare ale maşinilor şi cel mai modern sistem de evacuare rapidă a noxelor şi a fumului.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, s-a declarat fericit că a reuşit să dea bucureştenilor locuri noi de parcare într-o zonă supraaglomerată. "Mă bucur foarte mult că astăzi putem deschide prima parcare construită în Bucureşti în ultimii 22 de ani. De acum, bucureştenii au la dispoziţie, chiar la «kilometrul 0», un număr de 425 de locuri noi de parcare. Mai mult decât atât, acest obiectiv de investiţii adaugă pe harta oraşului un spaţiu de recreere de 8.000 mp pentru trecători şi vizitatori. Doresc să mulţumesc locuitorilor din zonă pentru răbdarea de care au dat dovadă pe tot parcursul lucrărilor. Această primă parcare subterană reprezintă de fapt debutul real al sistemului public de parcări din Capitală", a declarat Oprescu la inaugurarea parcării de la Universitate. 

Lucrările din centrul Bucureştiului au durat un an şi nouă luni. Parcarea a fost construită în parteneriat public-privat. Costul de investiţiei a fost suportat de compania belgiană Interparking şi se ridică la suma de 10 milioane de euro, fără TVA. De altfel, reprezentantul constructorului, prezent la inaugurare, a declarat că acest obiectiv "este prima parcare în secolul al XXI-lea construită în Bucureşti şi în România".

Edilul Capitalei a adăugat că în "viitorul apropiat" vor începe lucrările la o altă parcare subterană, cea din Edgard Quinet, care va face legătura cu parcarea de la Intercontinental. Directorul de investiţii al municipalităţii, Bogdan Hreapcă, a declarat că lucrările de la parcarea subterană din Strada Edgard Quinet vor fi făcute tot de repezentanţii grupului Interparking, acest obiectiv urmând să aibă legătură directă cu parcarea de la Intercontinental, care aparţine aceluiaşi grup de investiţii belgian.

×